"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Εξέλιξη σοκ: Συνελήφθη η “μάνα” για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη κατόπιν εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα. Στην παρούσα φάση κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, που πέθανε τελευταία στη σειρά.

Προηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου σχετική ποινική δίωξη σε βάρος της και αρχικά εισαγγελική παραγγελία για την άμεση προσαγωγή της από την Πάτρα στην Ασφάλεια της Αθήνας. Ζητήθηκε και μεταφορά του έως τώρα υπάρχοντος υλικού της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν αμέσως μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Εντοπίστηκε στον οργανισμό του άτυχου παιδιού σε μεγάλη ποσότητα η αναισθητική ουσία κεταμίνη, που δεν είχε δοθεί κατά την διάρκεια των νοσηλειών της σε νοσοκομεία.

Η δίωξη αφορά μόνο στο θάνατο της μικρής Τζωρτζινας, για τον οποίο η δικογραφία βρίσκεται στις εισαγγελικές αρχές των Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση για τις δικογραφίες των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών, καθώς για αυτά η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της εισαγγελέως ήρθε μετά από πληροφόρησή της από την ΜΚΟ «Κλίμακα», ότι η μάνα των τριών παιδιών εξέφρασε πρόθεση να αυτοκτονήσει. Πιο συγκεκριμένα, πρώτη την πληροφόρηση έλαβε η εισαγγελία Πατρών από την ΜΚΟ που στην συνέχεια επικοινώνησε άμεσα με την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.

Το «Τούνελ» πριν δύο εβδομάδες είχε αποκαλύψει ότι το ένα από τα τρία παιδιά (Τζωρτζίνα) μίλησε στους ερευνητές μέσα από τον τάφο του: «Είναι σαν να τους λέει “ψάξτε αυτό εδώ (την ουσία) πώς μπήκε στο σώμα μου”», είχε πει χαρακτηριστικά η Αγγελική Νικολούλη.

Στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις αναφέρθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης