"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Ερωτήματα και Απορίες κατοίκων της Κοιλάδας του Αχελώου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ερωτήματα και Απορίες κατοίκων της Κοιλάδας του Αχελώου (Δήμων Αργιθέας Καρδίτσας και Γεωργίου Καραϊσκάκη Αρτας) προς το Δήμο Αργιθέας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τι σκοπό έχει η ενημέρωση της 16 Ιουνίου 2022 στα Βραγγιανά Αργιθέας οκτώ μήνες(14-10-2021) μετά την ανάρτηση της Μ.Π.Ε μετά την απόφαση Αγοραστού και μετά την μη απόφαση του δήμου?

Γιατί δεν έγινε τότε ώστε να καταγραφούν οι απόψεις των ενδιαφερομένων σύμφωνα με το νόμο στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ του ΥΠ.ΕΝ.? Για να μην καταγραφούν ποτέ? Τι νόημα έχει τώρα μετά από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης της 17-12-2021.

Τι νόημα έχει αυτή η εκτός τόπου και χρόνου συγκέντρωση μετά την θετική απόφαση Αγοραστού και μετά την μη απόφαση του Δήμου μέχρι σήμερα?

Μήπως ο αντικειμενικός σκοπός ήταν να ροκανίσουν το χρόνο για να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Αν δεν έπρεπε να γίνει Δημ.Συμβούλιο για αυτό το θέμα το τόσο σοβαρό για ποιο λόγο γίνονται τότε τα Συμβούλια ?

Γιατί την ευθύνη της ενημέρωσης αυτής και με ποια διαδικασία δεν την έχει ο Δήμος με το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο ώστε οι κάτοικοι να εκφράσουν τις απόψεις τους και όχι να ακούσουν τι θα τους πεί η εταιρεία?

Αντί να προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών τους ο Δήμος τους παραδίδει στα χέρια τους Να τους πλασάρουν τις θέσεις της εταιρείας? Τι σκοπό είχε η Ημερίδα στη Γέφυρα Κοράκου 4-6-2022 μετά την απόφαση Αγοραστού για το έργο.

Να μας πουν « ότι και να κάνετε ότι και να πείτε το έργο θα γίνει γιατί έτσι θέλουμε εμείς». Γιατί οκτώ μήνες τώρα ο Δήμος Αργιθέας αποφεύγει την επαφή και συζήτηση με τους δημότες και δεν κάθεται να τους ενημερώσει.

Γιατί ο Δήμος Αργιθέας δεν ενημέρωσε για την ανάρτηση της Μ.Π.Ε και οδηγίες για κατάθεση απόψεων. Τι σκοπό είχε η παρουσία εκεί, δυο υπουργών ενός της Προστασίας του Περιβάλλοντος( ΑΜΥΡΑΣ) και ο άλλος εκ Μαγνησίας παρά τον πρωθυπουργό (ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ) αρμόδιος για φυσικές καταστροφές (Για τις τεχνικές καταστροφές λόγω φράγματος είναι αρμόδιος)?

Κλήθηκαν οι Ηπειρώτες για να μας πουν και αυτοί τις απόψεις τους για το έργο η τους αγνοούμε παντελώς .Είναι σωστό αυτό αφού το έργο είναι κοινό; Πως, που, πότε και από ποιους αποφασίστηκε να γίνει το Φράγμα Αυλακίου ενός μεγαθήριου για την περιοχή με 95 μέτρων ύψους 320 μέτρων μήκους , πλάτους λίμνης 13 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μήκους λίμνης 15 χιλιομ. από το Αυλάκι μέχρι σχεδόν τη Γέφυρα Κοράκου.

Αν συγκριθεί με την Συκιά που είναι 106 μέτρα σε στένωμα λίμνη καταλαβαίνει κανείς τις επιπτώσεις στην περιοχή. Ανυπολόγιστες Για ποιο λόγο προχώρησε η μελέτη κατασκευής του έργου χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των τοπικών φορέων συλλόγων και κατοίκων πέραν αυτών που θίγονται από το Φράγμα κατοίκων των περιοχών Αργιθέας-Τετραφυλίας?

Γιατί όταν αναρτήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 η Μ.Π.Ε του έργου δεν ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι εντός και εκτός Αργιθέας από το Δήμο με ανακοίνωση, ώστε ο καθένας να υποβάλει τις απόψεις του έγκαιρα-όποιες και να ήταν-στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ του ΥΠΕΝ μέχρι τις 17-12-2021 που έληγε η δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με το νόμο.

Γιατί η ΔΕΗ παρεχώρησε τον τόπο μας που μας ανήκει (δασικές εκτάσεις κρατική περιουσία σε έναν ιδιώτη) χωρίς κανένα δικαίωμα Γιατί το έκανε για να μην αποζημιωθούν από την εταιρία γιατί είναι μεγάλες αποζημιώσεις ?

Γιατί λειτουργείτε Περιφέρεια και δήμος με πρακτικές προηγούμενου αιώνα και όχι σαν σύγχρονοι Ευρωπαϊκοί Αυτοδιοικητικοί Θεσμοί που σέβονται ενημερώνουν και προστατεύουν τους πολίτες? Γιατί μετά την ανάρτηση της Μελέτης δεν συγκλήθηκαν τα Τοπικά συμβούλια του Δ.Ε ΑΧΕΛΩΟΥ τουλάχιστον να εκφράσουν γνώμη?

Γιατί δεν συγκλήθηκαν οι Επιτροπές Διαβούλευσης και Ποιότητας ζωής του Δήμου Αργιθέας? Γιατί διέδιδαν μερικοί επίτηδες ότι οι Αργιθεάτες το θέλουν το έργο αφού δεν είχαν ρωτήσει κανέναν παρά μόνο μερικούς κυρίως εκτός Αργιθέας ιδιοκτήτες και αυτούς που θα εισέπρατταν και τους οποίους έναν- έναν κατ ιδίαν ενημέρωναν και δελέαζαν .

Γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από τον Οκτώβριο του 2021 δεν υποχρέωσε το Δήμο Αργιθέας να γνωμοδοτήσει για το έργο, και αντί αυτού έρχεται οκτώ μήνες μετά να γνωμοδοτήσει εκπροθεσμα για λογαριασμό του Δήμου Αργιθέας εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα?

Γιατί αρκέστηκε κατά το σκεπτικό της απόφασης να υιοθετήσει τις απόψεις της εταιρείας στη Μ.Π.Ε και δεν έλαβε υπ όψιν της ότι με αυτή την απόφαση βάζει υγρή ταφόπλακα στη περίφημη κοιλάδα του Αχελώου λέγοντας ότι η Αργιθεάτες το θέλουν.

Ποιον ρώτησε, τον Δήμαρχο ή τους Αργιθεάτες? Γιατί μέχρι σήμερα η ΤΕΡΝΑ δεν ανακοινώνει τις τιμές αποζημιώσεων για κτήματα και εγκαταστάσεις? Γιατί δεν καθορίζει τιμές για σπίτια και εγκαταστάσεις? Τι φοβάται ?

Μήπως αποδειχθεί ότι μας κοροϊδεύει όλους? Ο Δήμος γνωρίζει η όχι από τιμές και τι λέει? Πότε θα το πουν όταν πάρουν την έγκριση του έργου και δε θα τους νοιάζει?

Γιατί όλο αυτόν τον καιρό δεν επιδίωξε η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή την επαφή και επικοινωνία με τους Ηπειρώτες Αρτινού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης