"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Εύφλεκτη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά το ιρανικό μπαράζ επιθέσεων κατά του Ισραήλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ είχε στόχο την αεροπορική βάση Νεβατίμ, δήλωσε αξιωματούχος του ιρανικού στρατού, υποστηρίζοντας ότι από εκεί ξεκίνησε το χτύπημα του Ισραήλ στις αρχές Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Η «επιχείρηση» είχε στόχο «την αεροπορική βάση Νεβατίμ, όπου τα αεροσκάφη F-35 χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν το προξενείο μας στη Δαμασκό», δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος Χουσεΐν Μπαγκερί, στην ιρανική κρατική τηλεόραση IRINN.

Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που έφτασαν στο Ισραήλ έπεσαν στην αεροπορική βάση που βρίσκεται στα νότια της χώρας και προκάλεσαν μόνο ελαφριές δομικές ζημιές, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι. Η βάση λειτουργεί και συνεχίζει τις επιχειρήσεις της μετά την επίθεση, με αεροπλάνα να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη βάση, πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Ο Μπαγκερί είπε ότι η επιχείρηση του Ιράν στόχευσε επίσης ένα «μεγάλο κέντρο πληροφοριών» κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Συρία.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν η Τουρκία εξαπολύσει drones και βαλλιστικούς πυραύλους που παράγει, όσοι ψηφίζουν κατά των εξοπλισμών στην Ελλάδα, που θα τρέχουν να κρυφτούν?

  2. “Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

    Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν”

    • Κυρίες και κύριοι, μόλις διαβάσατε την ανταπόκριση από τα λεχθέντα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη.
      Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε. Καληνύχτα σας.
      ΥΓ. Που καταντάει ο (πωρωμένος) άνθρωπος… Συμφωνείς, σύντροφε ΣΧΟΛΙΟ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης