"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.2 C
Trikala

Η ακρίβεια “έφαγε” τον Μύλο των Ξωτικών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια επίσκεψη στον δωρεάν (μόνο στην είσοδο) Μύλο των Ξωτικών και μια βόλτα στην πόλη των Τρικάλων, λόγια οικογένειας 4 ατόμων, επισκεπτών από την Αθήνα.

Μια επίσκεψη στα Τρίκαλα ως must Χριστουγεννιάτικο προορισμό και στις γύρω περιοχές για ένα διήμερο μας άφησε… παγωτό μέσα στο χειμώνα.

Οι τιμές των καταλυμάτων ανεβασμένες λόγω υψηλής τουριστικής περιόδου.

Αλλά οι τιμές διανυκτέρευσης σε αναζήτηση τύπου airbnb, απλησίαστες.

Οπότε αποφασίσαμε ότι δεν βγαίνει διήμερο, μόνο αυθημερόν η επίσκεψη.

Και το ταξίδι ξεκινάει με γέμισμα ρεζερβουάρ, παθαίνουμε το πρώτο μίνι εγκεφαλικό (υπολογισμός περίπου 150 ευρώ).

Συνεχίζουμε, αυθημερόν ταξιδάκι και το κόστος των διοδίων, είναι σαν να μας λέει : «που πας ρε Καραμήτρο;». Απτόητοι προς το παρόν. (σύνολο 50 ευρώ) Φτάνουμε Τρίκαλα, δωρεάν παρκινγκ στον Μύλο, δωρεάν είσοδος, πήραμε μια ανάσα κι εμείς.

Μπαίνουμε μέσα και αρχίζουν τα απανωτά εγκεφαλικά…από τις «αλμυρές» δράσεις : επιλογή πακέτου παιχνιδιών 20ευρώ έκαστος (σύνολο 80ευρώ) Παγοδρόμιο 8 ευρώ (σύνολο 16 τα παιδιά μόνο).

Εμείς καφέ (καπουτσίνο 4,5€ ευρώ και το νερό χρεώνεται εξτρά)(10 ευρώ). Η παραδοσιακή πλέον «καμινάδα», το στριφογυριστό γλυκό από σφολιάτα με σοκολάτα ξεκινά από τα 5€ και η τιμή ανεβαίνει ανάλογα με τα υλικά που θα προσθέσει ο πελάτης.

Σε αυτές τις τιμές κυμαίνονται και τα υπόλοιπα εδέσματα (πίτσα, βάφλες, μαλλί της γριάς, παγωτό) που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης στον Μύλο των Ξωτικών. (25 ευρώ κι εδώ) Φεύγουμε από τον Μύλο, με τις θετικότερες εντυπώσεις στο μάτι, αλλά στην τσέπη… αφήστε τα..

Να πάμε και για ένα φαγητό, άντε κι ένα καφεδάκι για να δούμε την πόλη, το ποτάμι, τον στολισμό (άλλα 100 ευρώ περίπου). Δεν αντιλέγω, σίγουρα είναι μια φαντασμαγορική διοργάνωση την οποία αξίζει κανείς να επισκεφτεί, θα ήταν ωστόσο καλό ο επισκέπτης να έχει υπομονή (ειδικά Σαββατοκύριακο γίνεται χαμός) και να είναι πρόθυμος να πληρώσει ένα αρκετά σεβαστό ποσό.

Τετραμελής οικογένεια από Αθήνα κόστος αυθημερόν επίσκεψης στα Τρίκαλα 430 και λίγο παραπάνω… Απαγορευτικό το κόστος για αυθημερόν επίσκεψη με αυτοκίνητο…

Οι τιμές ξέφυγαν κατά πολύ φέτος και στον Μύλο και στην πόλη των Τρικάλων, σύμφωνα με τις εντυπώσεις όλων των επισκεπτών.

Οι τιμές των καυσίμων και το κόστος των διοδίων είναι σημαντικές παράμετροι που υπολογίζει ο καθένας που θέλει να πάει ταξίδι αυτές τις ημέρες.

Το κόστος της διανυκτέρευσης καθορίζει την αυθημερόν διαμονή ή διήμερη κτλ.

Κατά γενική ομολογία, οι τιμές χαρακτηρίζονται από «τσιμπημένες» ως πολύ ακριβές τόσο στις παροχές και στις δραστηριότητες του Μύλου όσο και στην πόλη γενικότερα, αυτές τις μέρες.

Όλα τα παραπάνω αν συνυπολογιστούν… τα έξοδα των Χριστουγεννιάτικων αποδράσεων, μάλλον έφεραν και περικοπές στα έσοδα του Μύλου.

57 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Η φτήνια τρώει τον μπαρά»… άμα επιθυμείς να πλουτίσεις άμεσα το σίγουρο είναι ότι θα κλαις τα όποια χρήματα έχεις επενδύσει … ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ…!!!

  2. Άμα είστε φτωχάτζες κύριοι, να πάτε διακοπές στο εξωτερικό.
    Εδώ είναι Ελλάδα θα πληρώσετε, άμα θέλετε, αλλιώς να πάτε αλλού!
    Θέλατε και από την Εθνική οδό τρομάρα σας! Τι νομίζετε ότι είστε τίποτα Ωνάσηδες…θα μου πεις, εδώ θέλαν να κάνουν και παιδιά. Είδατε τώρα τι τραβάτε!

    • Έχεις κακία μέσα σου…ηρέμησε λίγο και δες το αλλιώς.. κακό μονο σε σένα κάνεις. Σου εύχομαι να αισθανθείς κάποτε αγάπη μέσα σου…

      • Χριστίνα είμαι σίγουρος ότι ο Kostas το λέει ειρωνικά για να σατιρίσει την όλη κατάσταση και την φτώχεια πού έχουμε ως λαός.
        Δεν το εννοεί με τον τρόπο που το αντιλήφθηκες.

  3. Παρόμοια εμπειρία ..αλλά δύο άτομα …την είχα πατήσει πέρσυ ..φέτος με τα.ιδκα λεφτά πήγα διήμερο Ρώμη…και έμειναν και ρέστα ….πιο πολύ ήθελα διόδια και βενζινα Αθήνα Τρίκαλα παρά δύο αεροπορικά Αθήνα Ρώμη με επιστροφη

  4. Πραγματικά οι τιμές ήταν εξωπραγματικές ,μια βόλτα στην ρόδα ο σύζυγος με την μικρή 8 ευρώ έκαστος, 16 ευρώ στο πεντάλεπτο και είμαστε πενταμελής οικογένεια …όχι φίλοι μου αυτό δεν μπορεί να κρατήσει .Όταν μιλάμε για θεματικό τουρισμό,και θέλουμε αυτό το πράγμα να έχει διάρκεια προσπαθούμε να συγκρατήσουμε και τις τιμές σε ένα λογικό επίπεδο διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ημερομηνία λήξεως και ο κόσμος θα στραφεί σε άλλους προορισμούς …

    • Το 2023 το θεματικό ήταν καλύτερο φέτος δεν μας άρεσε πολύ ακριβά τα παιχνίδια ιδικά η ρόδα 8€ το άτομο υπερβολική.
      Επίσης και το parking απέναντι από το Βασιλόπουλο επί πληρωμή.
      Του χρόνου εξωτερικό.

    • Η απάντηση είναι μποϋκοτάζ για μια χρονιά σε όλα. Όπως και με τις ξαπλώστρες το καλοκαίρι. Κανείς μα κανείς για μια χρονιά, για δύο ούτε ευρώ ούτε σεντ και μετά θα παρακαλάνε. Και η ποιότητα πουθενά. Να φωνάζει το τσουτσέκι ποιος θα μπει και ποιος όχι στα κωλοπαίχνιδα. Ουστ. Παθως και μαθως

  5. Η απόλυτη αισχροκερδια… 4 τσουρος 6.5€…3 παιδιά. Ένα λούνα παρκ ντυμένο χριστουγεννιάτικα με τιμές Disneyland. Πας μια φορά και δε ξαναπάς

  6. 500 ευρώ σε τρίκλινο, με 2 γεύματα σε ταβέρνες, 3 βράδια, 20 ευρώ τα διοδια από Θεσσαλονίκη.Στον Μύλο αν θέλεις ξοδεύεις, αν δεν θέλεις, βγαίνεις φωτογραφίες και βάζεις το παιδί σε 1-2 παιχνίδια.
    Για 3 άτομα στο εξωτερικό θέλεις πάνω από 700 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Το φαγητό πιο φθηνό από Θεσσαλονίκη. Αυτά.

  7. Πηγαμε 8 Δεκεμβριου. Εγω, η γυναικα μου και τα 2 μας παιδια. Ξεκινησαμε απο Καβαλα.
    Το διαμερισμα υπεροχο, μεγαλο, στο κεντρο, ρετιρε, για 2 βραδια 290€. Τα αξιζε τα λεφτα του.
    Παμε στο Μυλο των Ξωτικων. Πολυ ωραια περασαμε κ πιο πολυ τα παιδια.
    Αλλα επρεπε να λεγοταν Ο Μυλος των Ελβετων!
    Μια ροδα (2 γυρες μονο και συνεχεια σταματουσε για να βαζει τον κοσμο).
    Ενα τρενακι σκουληκι (2 γυρες μονο και αυτο).
    Και τελος το σπιτι τσιρκο με τα εμποδια διπλα απο τα συγκρουωμενα.
    Και τα τρια μας βγηκαν 54 €!!! Ημαρτον! Με τα ιδια μας τα ματια, κοσμος δε μπορουσε και δυσανασχετουσε που δε μπορουσε να ικανοποιησουν τις επιθυμιες των παιδιων τους. Πραγματικα, ενα θεαμα στο βλεμμα τους ολο στεναχωρια.
    Κοινως ομορφα, αλλα υπερβολικα υπερεκτιμημενο!
    Σε αντιθεση με την Ονειρουπολη της Δραμας που ειναι κ εκει ομορφα,οπου οι τιμες ειναι στα 3€ το παιχνιδι και οχι μονο 2 γυρες, δεν ειναι υπερεκτιμημενο και φετος ειχε πολυ κοσμο και πολυ τουρισμο.
    Καλα Χριστουγεννα και καλη χρονια με υγεια.

  8. Συμφωνώ για τις τιμές που απέκτησαν φτερούγες, έχω όμως και τις ενστάσεις μου. Μεσοσταθμικά η βενζίνη υπολογίζεται στα ίδια με πέρυσι, ελαφρώς πάνω είναι τα διόδια που αν ταξιδέψεις από Καρδίτσα, Δομοκο, Λαμία περιορίζονται αισθητά, καθώς αποφεύγεις, Μοσχοχώρι, Πελασγία, Μαυρομανδύλα, άρα τι μένει; Διαμονή, φαγητό, διασκέδαση, ψυχαγωγία. Τι περιμένατε δηλαδή, όταν το λάδι από 25 το 4κιλο που ήταν πέρυσι, έφθασε τα 45, η φέτα από 8 το κιλό έφθασε τα 13, το ψωμί από 0,80 πήγε στο 1,10. Και μιλάμε για είδη βασικής ανάγκης. Εσύ τι τιμές περίμενε λοιπον να βρείς Χριστουγενιάτικα σε τουριστικό προορισμό; 50% πάνω θα τις βρεις, μετά και τη βιβλική καταστροφή του κάμπου. Αμ, πώς…

    • Σιγά μη μαγειρεύουν τα εστιατόρια με ελαιόλαδα : ηλιέλαιο , σογιέλαιο κι ότι πιο φτηνό έλαιο βρίσκουν ….το τι σάπιο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στις ταβέρνες δεν λέγεται και σε τιμές Ελβετίας . Όσο για τα διόδια , μπορούμε να μου εξηγησετε γιατι πας στα Γιάννενα ( 120 χλμ) μέσω Εγνατίας πληρώνοντας 2,40 Ευρώ (σε δύο σταθμούς – 1,20 ο καθένας ) για για τη μισή Ε-65 ( 60 χλμ ) μέχρι την Ξυνιάδα σου παίρνουν 5 ευρώ ( να πας μόνο )

  9. Και εμείς όταν ερχόμαστε Αθήνα τα ίδια λέμε…αφήστε τον πρόλογο…κατά δεύτερον εδώ κ χρόνια το ν πας μια αξιολόγη εκδρομή που περιλαμβάνει καλύτερες παροχές σε όλα τα επίπεδα το εξωτερικό είναι πιο φθηνά…απλά θέλει να το κανονίσεις καιρό πριν …αν πας Ελλάδα τελευταία στιγμή θα σου πάρουν τ διπλάσια απλά τα γράμματα..τα Τρίκαλα τον χειμώνα εκτός από τον μύλο δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο…έχετε πάρει ψιλά τον αμανέ …βλέπε δράμα τα πρώτα χρόνια χαμός…

  10. Αν πηγαίνατε με οργανωμένη εκδρομή με πούλμαν που κάνουν τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία θα γλιτωνατε παρα πολλά λεφτά σε βενζίνη και διόδια. Σε αφήνουν ακριβώς στην είσοδο του Μύλου και από κει με λεωφορείο που κοστίζει €1 σε 3 λεπτά είσαι στο κέντρο των Τρικάλων. Επιπλέον σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά πολύ οικονομικά πακέτα και θα δείτε εκπληκτικά μέρη. Συμφέρουν πολύ περισσότερο από τα ταξίδια στην Ελλάδα.

  11. Ρε παιδιά για σταθείτε λίγο.
    Δεν λέω,έχουν ανέβει όλα στην Ελλάδα, αλλά 150€ βενζίνη για να γεμίσεις, πόσα λίτρα έβαλες ρε μεγάλε? Και διόδια 50€?
    Και εγώ για Χριστούγεννα Τρίκαλα πήγα,
    βενζίνη πήγαινε -έλα 100€,διόδια με αττική οδό πήγαινε -έλα 40€ με το ζόρι.
    Τώρα αν εσύ στο μύλο των ξωτικών όποιο μαγαζί έβρισκες πήγαινες και έτρωγες και πέρασες από όλα τα παιχνιδάκια τότε είχες πολλά για να ξοδέψεις και μην παραπονιέσαι.
    Να κάνουμε κριτική αλλά και η υπερβολή να έχει κάποια όρια..

  12. Υπάρχουν κάποιες υποτυπώδεις δραστηριοτητες για τα πολύ μικρά παιδιά αλλά στην ουσία όλα τα υπόλοιπα είναι υπό πληρωμή. Το βράδυ το κρύο είναι τσουχτερό γιατί βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι και όσο αφορά για τα πράγματα που μπορείς να δεις, πρέπει να περιμένεις αρκετή ώρα.
    Μπαίνεις στο εργοστάσιο και περιμένεις πόση ώρα για να το δούμε και στην ουσία δεν έχει τίποτα, μετά από 10-15 λεπτά απλά μπαίνεις σε μια αίθουσα και βλέπεις μια νεράιδα να κάθεται και μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία.
    Όσο αφορά τον Άγιο Βασίλη εκεί και αν πρέπει να περιμένεις γιά μια φωτογραφία.
    Η εμπορευματοποιηση στο αποκορύφωμα…
    Στην ουσία στον μύλο των ξωτικών θα βρεις μαγαζάκια στολισμένα χριστουγεννιατικα και λούνα παρκ και αν τύχει μπορεί να υπάρχει και κάποια συναυλία ή χορός.
    Οι τιμές φέτος έχουν ξεφύγει κυριολεκτικά.
    Και φυσικά αν δεν ληφθούν μέτρα με συμμετοχή των ντόπιων κοινωνιών, η κατάληξη θα είναι μοιραία.

  13. Ρε ηρεμήστε λίγο εδώ πας σε άλλες πόλεις που δεν έχουν τίποτα και πληρώνεις τον καφέ 4 ευρώ και το σάντουιτς αλλά 3,5 με 4 στον μύλο τον ξωτικών τουλάχιστον βλέπουν και τα παιδιά και χαίρονται

  14. Εννοείται ότι, ακούγοντας παρόμοια σχόλια/διαπιστώσεις σχετικά με το τρικαλινό Λούνα Παρκ, ΔΕΝ πήγα φέτος στον Μύλο των Ξωτικών. Μπορεί ο Ληθαίος να είναι ο …Σηκουάνας της Ελλάδας όμως οι ιθύνοντες του χριστουγεννιάτικου Λούνα Παρκ της πόλης καλό είναι να έχουν επίγνωση του ότι, το να ανεβάζεις απλώς τις τιμές, δεν σε κάνει Disneyland. Μακάρι του χρόνου να δούμε κάτι πιο φρέσκο και πιο προσιτό στον μέσο Έλληνα.

  15. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
    Το πρωί πήραμε τυρόπιτες από τον φούρνο της γειτονιάς για το πρωινό μας με 10ευρω 4μελης οικογένεια.
    Πήγαμε με ένα γέμισμα 35 ευρώ αέριο 450χμ πήγαινε έλα.
    Πήγαμε παράλληλα στην εθνική, χωρίς διόδια.
    Φάγαμε τα σάντουιτς μας από το διπλανό γυραδικο από 3,80 το κάθε ένα. Σύνολο 15ευρω.
    Πήραμε και καφέ εσπρέσσο για τον δρόμο με 2 Ευρω από την καφετέρια παραδίπλα. Όλο το ταξίδι μας βγήκε 60 ευρω σύνολο.
    Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι και την βόλτα. Για να περάσεις όμορφα χρειάζεται καλή διάθεση και όχι πολλά λεφτά.

  16. Ο Μύλος των ξωτικών έχασε τον χαρακτήρα που είχε.ειναι ενα ατελείωτο ,ακαλαίσθητολουνα παρκ και μάλιστα ακριβό.που ειναι τα ωραία θεματικά των πρώτων χρόνων, το εργοστάσιο σοκολάτας που συμμετείχαν ολα τα παιδιά, ο φούρνος που ζυμωναν κλπ.ολα τωρα εμπόριο μονο.χαλι μαύρο και πανάκριβο , απο φαγητό μέχρι παιχνίδια.

  17. Βόλτα με το τραινακι από Μυλο για κέντρο Τρικάλων 2€ (τσιμπημενο σκέφτεστε αλλά αφού το θέλουν τα παιδιά…) Στο κέντρο τον Τρικάλων σου λέει τέρμα !!!! Αν θέλετε να ξαναγυρίσετε αλλά 2€
    Τα τελευταία ήταν. Η κοροϊδία έχει όρια. Τα ξεπεράσατε μέσα και έξω.
    Του χρόνου να εμπλουτίσετε τα παιχνίδια και με την τυφλώμυγα.

  18. Όσοι έχετε λεφτά για ξόδεμα τα σκοτωνετε κανονικά και μετά παραπονιέστε με κάποια υπερβολή…Όσοι δεν τα έχουμε την βγάζουμε πιο οικονομικά, και αυτό ισχύει για όπου και να πάμε.. ο νοών νοείτω…

    • Συμφωνώ απόλυτα : είναι μια πολύ ακριβή επιλογή τα Τρίκαλα κι ο Μύλος και σ’ αυτό φταίνε και οι επαγγελματίες της πόλης κι ο Δήμος Τρικκαίων που τους έχει κακομαθει : “δεν πειράζει αν δεν έχει μειωθεί η δουλειά σας , θα έρθει ο Μύλος και θα τα κονομηστε γερά. Τα Τρίκαλα είναι πολύ ακριβή επιλογή σε σύγκριση όχι μονο με ταξίδια του εξωτερικού αλλά και άλλες επιλογές της χώρας μας . Πριν λίγες μέρες πήγα τριήμερο στην Κόνιτσα ( εκεί εμένα ) κι επισκέφτηκα Αργυρόκαστρο ( Αλβανία ) , Ζαγοροχώρια, Γιάννενα με δικό μου ΙΧ . Το συνολικο κόστος 400 ευρώ για δύο άτομα : 2 διανυκτερεύσεις ( 2Χ80 = 160 ) , τα υπόλοιπα φαγητό φαγητό ( στο Αργυρόκαστρο 10 ευρώ/άτομο σε εστιατόρια Α τάξης , δεν έχουμε τέτοιο στα Τρίκαλα) . Τα διόδια στην Εγνατία : 2,40 μέχρι Γιάννενα κι άλλο τόσο επιστροφή . Φάτε Μύλο …κορόιδα .

  19. 4μελης οικογένεια κι εμείς από Ξάνθη. Για 2 διανυκτερεύσεις στα Τρίκαλα, με 2 επισκέψεις στον μύλο (γενναίοι), 2 ταβέρνες για φαΐ, καφέδες, γεύματα και τα συναφή χωρίς υπερβολες και χωρίς βενζίνες συνολικά έξοδα 900€. Δεν πρέπει να στηρίζονται τέτοιες ενέργειες.

  20. Έχει πάει ο υπεύθυνος αυτού του αρθρου αντίστοιχα από Τρίκαλα στην Αθήνα σε κάποιο Christmas ….κάτι ???? Να δει με το πλήρες πακέτο παιχνιδιών όπως περιγράφει τι θα πληρώσει? Καλύτερα να τα δώσω στους “μπαστοβλάχους” όπως γράφει κάποιος παρά στους λαθρομετανάστες της Αθήνας. Υ.Γ.: Βρες πάρκινγκ και εισοδο δωρεάν σε κάτι αντίστοιχο Αθήνα κι έλα ξαναγράψε άρθρο
    Άντε γιατί η κριτική έχει και όρια…

    • Δεν ξέρω για Αθήνα, πάντως στον Αστερόκοσμο στη Θεσσαλονίκη πληρώνεις 8 ευρώ είσοδο και μέσα είναι τα περισσότερα δωρεάν, σε ελάχιστα αν θέλεις πληρώνεις. Πάνω από την Αριστοτέλους στο χριστουγεννιάτικο χωριό, δωρεάν είσοδο και πληρώνεις σε κάθε παιχνίδι. Βγαίνει λίγο πιο πολλά φυσικά αλλά τα παιχνίδια κρατάνε αρκετή ώρα το καθένα, τραίνο καρουζέλ κτλ. Δεν έχω έρθει στα Τρίκαλα και μπορεί να είναι πιο όμορφα, αλλά ο σκοπός όλων αυτών είναι να περάσουν καλά τα παιδιά, πράγμα που μπορεί να γίνει και με λογική τιμή. Τέλος πάντων έχω κλείσει για αύριο να έρθω στα Τρίκαλα! Ελπίζω να μην είναι όπως τα λένε.

  21. Είχαμε πάει Τρίκαλα αρχές του μήνα..δυστυχώς γράφονται κάποιες αλήθειες αλλά και πολλές υπερβολές.απο Αθήνα και για πίσω τα διόδια είναι 38 ευρώ περίπου και όχι 50 όπως γράφτηκε πιο πάνω…η βενζίνη πήγαινε έλα με μια στάση σε ΣΕΑ περίπου 80 ευρώ με μια οικονομική ταχύτητα…επιση; βρήκαμε σπίτι airbnb με 100 ευρώ την βραδιά. Σίγουρα θα μπορούσαν να έριχναν εδώ τις τιμές λιγάκι..αλλά όμως το φαγητό στις ταβέρνες πολύ πιο φθηνό από Αθήνα και με μεγάλες μερίδες και πολύ καλή ποιότητα..άσε και το σουβλάκι 2,90 και όχι κοντά 4 ευρώ που έχει πάει στην Αθήνα.. πολύ ωραίο το μέρος με το ποτάμι τα δένδρα και γενικά η πόλη είναι μια ανθρώπινη πόλη…το μουσείο του Τσιτσάνης υπέροχο όπως και η συνοικία τα μανάβικ α ου αξίζει κάποιος να επισκεφτεί…όπως και να παει και στα μετέωρα που είναι 20 λεπτά δρόμος..αυτό που ήταν λιγάκι απογοήτευση ήταν ο μύλος των ξωτικών που ήταν πανάκριβα όλα εκεί μέσα από έξω ήταν σαν το allou fan park και δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο…θα μπορούσαν να μην είχαν όλα αυτά από έξω και να υπήρχαν μέσα στν μύλο χριστουγενννιατικα δρώμενα και χωρίς αυτό το κόστος..αυτό θα πρέπει να προσέξουν γιατί όλοι γι αυτό πηγαίνουν..αν δεν τα αλλάξουν αυτά τότε θα τον έχουν εκεί αλλά θα δεν θα πατάει κάνεις και αυτό θα κάνει ζημιά και στους αλλους

  22. Αφού βρε πρόβατα και του χρόνου θα ξαναπάτε, για να βγάλετε φωτογραφίες για τα τις ανεβάσετε στα social media για να σας κάνουν like , οι τιμές σας πείραξαν.

  23. Εγώ με τη σύζυγό μου πήγαμε μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου στο Μύλο των Ξωτικών και στην πόλη των Τρικάλων μέσα
    και
    δείτε τι χαλάσαμε:
    Κόστος εκδρομής 30€ Χ2 άτομα=60€
    Μαλλί της γριάς 3€ Χ2
    Αγορά καραμελωμένων ξηρών καρπών 12€
    2 καφέδες 7€
    2 εισιτήρια πήγαινε -έλα Μύλο+Τρίκαλα(κέντρο) 4€
    2 σουβλάκια γίγας με 1 μερίδα πατάτες και 2 κόκα κόλες από σουβλατζίδικο 16€
    2 μαγνητάκια για ψυγείο
    και διακοσμητική λάμπα σουβενίρ 14€.
    2 μπουκαλάκια νερό 1€
    Σύνολο 120€
    Χωρίς αμάξι,ούτε βενζίνες,
    ούτε διόδια και όλα καλά.

  24. Πενταμελής οικογένεια πήγαμε στην Ευχούπολη στη Βέροια με είσοδο 8/άτομο και δωρεάν όλη μέρα το λουνα Παρκ (περίπου 15 παιχνίδια για όλες τις ηλικίες). Τα παιδιά δε σταμάτησαν να κάνουν βόλτες και μας βγήκε μόνο 40€ όλη μέρα. Εννοείται φαγητά κτλ έξτρα

  25. Χρόνια πολλά σε όλους! εμείς μια ενήλικας και δύο παιδιά πήγαμε πέρσι όμως επειδή υποψιάστηκα το κόστος μεταφορικών συν την ταλαιπωρία αποφάσισα να πάμε με πούλμαν τουριστικού πρακτορείου αυθημερόν με 10 ευρώ το άτομο. Τα εισιτήρια για τρενάκι κλπ ήταν όντως πολύ τσιμπημενα αλλά και εκεί επιλέξαμε πακέτα και οχι μεμονωμένα εισητηρια, δεν πηγαμε σε ολα. Ουρές παντού, σε κάθε παιχνίδι, θέλει απίστευτη υπομονή, το φαγητό χαλια junk food εκτός από δύο τρία περίπτερα με φρέσκους χυμούς και σαλάτες που ήταν άδεια από κόσμο, συμπέρασμα? είμαστε ότι τρώμε.. Απομυθοποιησαμε κάθε είδους τέτοια φιέστα και εννοείται πως όπου πάμε θα πηγαίνουμε μόνο οργανωμενα με γκρουπ και πούλμαν που συμφέρει!! για πιο κοντινές αποδράσεις με δικό μας αυτοκίνητο. Εμπιστευτειτε οργανωμένες εκδρομές συμφέρει περισσότερο, μπορεί να μην έχουμε έτσι την ανεξαρτησία ή την ευελιξία του χρόνου αλλά σαφέστατα περνάμε καλά και δεν φεύγουμε με άδειες τσέπες.

  26. Αν και θεωρώ υπερβολικό να χρεώνεις επιπλέων το νερό όταν κοστίζει χονδρική περίπου 0.10 λεπτά ο μύλος των ξωτικών είναι εποχιακό ειναι λογικό να είναι ακριβά αυτή την εποχή τώρα θα βγάλουν δεν θα βγάλουν των Αυγουστο που χτυπάνε μπεκάτσες υπάρχει και η επιλογή να μην πας το να πηγαίνεις κάπου που ξέρεις ότι θα είναι ακριβά και μετά κράζεις το λες μαζοχισμό (δεν είμαι τρικαλινός )

  27. Η γνωστή αρπαχτή των νεοελλήνων και τώρα των τρικαλινών που θέλουν να γίνουν πλούσιοι σε μία νύχτα. Το υλοποιημένο φάντασμα της ατέρμονης ψωροκώσταινας που δεν παράγει τίποτα τερπνό, παρά μόνο αδικαιολόγητη ακρίβεια, διανθισμένη με απίστευτη αισχροκέρδεια. Ντροπή μας σαν έθνος για ακόμη μια φορά. Ληστεία από Δήμο Τρικκαίων και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τύπου παράγκας.

  28. Διαμαρτύρεται ο κόσμος για τον “μύλο των ξωτικών” που κρατάει 15 ημέρες και που έρχεται ο επισκέπτης για 1-2 διανυκτερεύσεις, αλλά δεν είδα κανείς να διαμαρτύρεται για το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών(πλοία, πολυήμερη πανάκριβη διαμονή,ξαπλώστρες, φαγητό για πέταμα,καφέδες,μπαράκιακλπ)?για συγκρίνετε λίγο και μετά διαμαρτύρεστε ..εκεί τα ακουμπάτε και δεν λέτε κουβέντα..

    • Δεν πάμε διακοπές αγαπητέ εδώ και χρόνια για τους λόγους που ανέφερες. Θα κοπεί και το μπάνιο αυθημερόν για τους ίδιους λόγους επίσης …και όπως λέει και η παροιμία: όπου φτώχεια και γκρίνια, κι έτσι εξηγούνται κι όλα τα παραπάνω

  29. Πραγματικά απορώ με τον τουρισμό στο μύλο.. Απαίσιο, βαρετό, ακαλαίσθητο “τριτοτέταρτο” πανηγύρι.. χειρότερο και από το πάρκο των ευχών στη Λάρισα κατάντησε χαχαχ. Βλαχορομ καταστάσεις στον κάμπο.. Για Χριστούγεννα μόνο εξωτερικό όσοι μπορείτε ακόμα, οι υπόλοιποι ας μην ξαναπατησουμε ! Υπάρχουν πολλα όμορφα μέρη στη χώρα μας.. αυτό το πάρκο σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά!

  30. Δυστυχώς όλοι έχουμε δίκαιο, αλλά θα ήθελα να αναφέρω το κυκλοφοριακό μποτιλιαρισμα,ώσπου να φτάσεις στο μύλο των ακριβών εξωτικών…Μετά από 12 χρόνια διοργάνωσης, περίμενα καλύτερη οργάνωση πάνω σε αυτό…

  31. 4μελης οικογένεια με 2 παιδιά (3 και 7ετων).
    Ρόδα,ο ένας γονιος με τα παιδιά 16 ευρώ.
    Τρενάκια (μόνα τα παιδιά) 3+5=8 ευρώ.
    Τσουλήθρα (2 φορές το κάθε ένα) 12 ευρώ
    Καρουζέλ (1 φορά το κάθε παιδί) 6 ευρω
    Φυσικός χυμός (1 και για τα δύο) 4,5 ευρώ
    Ζαχαρωτά (0,5kg) 12ευρω

    Περίπου 60 ευρώ δηλαδή χωρίς υπερβολές και οι γονεις ούτε καφέ δεν ήπιαμε.
    Πολύ ακριβά όλα τα παιχνίδια, λίγο φθηνότερα να ήταν πάλι τα ίδια λεφτά θα ξοδεύαμε αλλά θα χόρταιναν παιχνίδι και τα παιδιά.

    Ευτυχώς έχει σουπερμάρκετ απέναντι για όποιον πεινάει πολύ

  32. Καλό είναι να κάνεις υπολογισμό στα έξοδά σου, καλό θα ήταν να προλάβαινες τη ζημιά, οπότε πιο κοντά στην έδρα σου παίξε. Καλή χρονιά!

  33. Μεγάλη πτώση στις τιμές είχαν ο Βόλος και το Πήλιο .Μετά τις καταστροφές που έγιναν έριξαν πολύ τι τιμές που προσωπικά εξεπλάγη. Το θέμα είναι να κρατηθούν σε αυτό το επίπεδο γιατί κυριολεκτικά βούλιαξε από κόσμο αν μετά από ένα χρονικό διάστημα κάνουν ότι και τα Τρίκαλα τότε ………….

  34. Για τις τιμές στο Μύλο δεν θα σχολιάσω. Η βόλτα στην πόλη όμως θα μείνει αξέχαστη στην μέση μας. Αληθινά προσπαθούμε να θυμηθούμε έστω και 50 μέτρα δρόμου χωρίς λακούβες. Χαλάλι σας το “γδάρσιμο” αν κλείσετε τα ορύγματα στους δρόμους.

  35. Φοβερά τα σχόλια σε ένα ανακριβές άρθρο.
    Έχω γελάσει πολύ!!
    Κάθε φορά που βλέπω κάποιος να κράζει μια πόλη για ένα δρώμενο, τα σχόλια είναι απίστευτα αστεία!

  36. Κόστος arbnb 500 για 2 νύχτες 150 τα καύσιμα 50 γεμισμα ματζαφλαρι για τα διοδια. 2 φορές φάγαμε έξω 5 άτομα 140 την μια φορά 170 την άλλη. Για το κόστος των παιχνιδιών τι να πω? 8 ευρώ η ρόδα?? 5 τα συγκρουομενα?? ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Πρώτα ο Θεός του χρόνου έχουμε κλείσει Παρίσι. 600 ευρώ το arbnb για 7 νύχτες. Τα αεροπορικά ακόμα δεν έχουν βγει αλλά τα υπολογίζω γύρω στα 600. Εξωτερικό παιδιά εξωτερικο να δούμε και κάτι παραπάνω. ( για να μν λέω μόνο τα κακά πήγαμε στο μουσείο του Τσιτσάνη το οποίο είναι εξαιρετικο και δωρεάν και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον δήμο για την πρωτοβουλία αυτή. Πραγματικά υπέροχο. )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης