"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Η Ασκληπιού σήμερα και τότε ….

lafarm

Σχετικά άρθρα


Σφύζει από ζωή η Ασκληπιού από τους χιλιάδες επισκέπτες πού ήρθαν στην όμορφη πόλη μας με την ευκαιρία των εκδηλώσεων στον Μύλο των Ξωτικών . Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο άλλωστε καθώς οι εκδηλώσεις έχουν γίνει θεσμός για την πόλη μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για οδος ασκληπιου τρικαλα παλιά


Κάποτε η Ασκληπιού παρουσίαζε αυτή την εικόνα σε καθημερινή βάση καθώς οι Τρικαλινοι έκαναν ατέλειωτες βόλτες στο οδόστρωμα της. Τότε δεν ήταν πεζόδρομος όπως σήμερα και το πλάτος του δρόμου μεγαλύτερο, αφού δεν υπήρχαν τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών που έχουν σχεδόν καλύψει ένθεν και ένθεν τον πεζόδρομο.


Παλιότερα υπήρχε στο διάστημα αυτό του πεζόδρομου μια και μοναδική καφετέρια που έφερε το όνομα “ΔΙΕΘΝΕΣ” και μετέπειτα η καφετέρια “Νιτσας” . Στην αρχή ακόμα του πεζόδρομου υπήρχε και το καφενείο του Κωστικα, κι απέναντι το ζαχαροπλαστείο Γιαννης, που υπάρχει ακόμα και σήμερα και είναι το ποιο φημισμένο στην πόλη μας.


Ειδικά τα Σαββατοκύριακα η Ασκληπιού βούλιαζε απο κόσμο και δίκαια όλο αυτό το αλισβερίσι το ονόμασαν νυφοπάζαρο.


Χιλιάδες σόλες φθαρθηκαν απ τις ατελείωτες βόλτες, καθώς εκεί προσδοκούσες να δεις το πρόσωπο που σ ενδιέφερε. Άλλες εποχές άλλα ήθη και έθιμα.

Έκρυβαν ρομαντισμό, αγωνία, γοητεία.


Από τα μισοηλιολουστα και γεμάτα ζωντάνια Τρικαλα την καλημερα μου, καλό τριήμερο και με υγεία και ευτυχία στη νέα Χρονιά!!

Θανάσης Μπαρούτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης