"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.1 C
Trikala

Η βιβλιοθήκη Καλαμπάκας στις φυλακές Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων με μεγάλη χαρά καλωσορίζει τη Bιβλιοθήκη Καλαμπάκας , κάνοντας δεκτή την πρόσκληση της για συνεργασία με το σχολείο, αλλά και το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος της Επιμορφωτής, Λογοτεχνικής, Πολιτιστικής Αστικής, μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλαμπάκας, στην οποία ανήκει η Βιβλιοθήκη , στο πλαίσιο εξωστρέφειας της εταιρείας και παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ανθρώπους που τελούν υπό εγκλεισμό.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Λέσχη ανάγνωσης» και σκοπός της αποτελεί η διακίνηση ιδεών μέσα από την εμπειρία της ανάγνωσης και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των ενδιαφερομένων κρατουμένων .

Επιλέγονται έργα που να εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα όλων των συμμετεχόντων, ώστε να παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον.Οι συντονιστές (ένας εκπρόσωπός της βιβλιοθήκης και ένας εκπαιδευτικός ή η Διευθύντρια του ΣΔΕ) αφουγκράζονται τις ανάγκες των μελών και τα ενδιαφέροντά τους και επιλέγουν τίτλους ή συγγραφείς που ικανοποιούν τα μέλη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να διευρύνουν τη θεματολογία και το εύρος των λογοτεχνικών διαδρομών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στο χώρο του ΣΔΕ, αλλά προς το παρόν εξ’ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου, σε χώρο της Φυλακής.

Μάλιστα, κατόπιν επικοινωνίας και συμφωνίας με τους εκδοτικούς οίκους, μπορούν να πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις με συγγραφείς, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς και να εκφράσουν απόψεις και προβληματισμούς.

Επιπλέον, όταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ή ο κανονισμός λειτουργίας του καταστήματος το επιτρέψουν, μπορεί να οργανωθεί δια ζώσης παρουσίαση βιβλίου στο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας για την ευαισθησία, την πρωτοβουλία και τη διάθεση να πλησιάσει και να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία , συνεισφέροντας σε έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης, ψυχαγωγίας, συνεργασίας, διαλόγου και δυνατότητα έκφρασης και επικοινωνίας των κρατουμένων με τον έξω κόσμο.

Ευχαριστούμε επίσης τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, που όχι μόνο υποστηρίζει, αλλά και συμμετέχει ενεργά σε τέτοια προγράμματα, το τμήμα Γ της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης για την άμεση έγκριση του προγράμματος, καθώς και τον εκδοτικό οίκο Πατάκη που αποφάσισε να χαρίσει τα αντίτυπα των πρώτων βιβλίων που ζητήθηκαν, στη βιβλιοθήκη του σχολείου και της Φυλακής.Ανυπομονούμε για την πρώτη –αναγκαστικά διαδικτυακή –συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης , την Παρασκευή 2 Απριλίου!

«ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης