"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Η Μονή Αγίου Βησσαρίωνος διεκδικεί 53.000 στρέμματα έκτασης εντός των ορίων του Δήμου Πύλης και η σιωπή πολιτικών προσώπων είναι θλιβερή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση (πολύ μεγαλύτερη από ολόκληρο το Δήμο Αθηναίων ή ολόκληρη τη Σκιάθο, για παράδειγμα) με δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις, το μεγαλύτερο δε μέρος είναι δασικό.

Η διεκδικούμενη περιοχή εκτείνεται (για όποιον ξέρει την περιοχή) από τα Στουρναρέικα μέχρι μετά το Νεραϊδοχώρι και περιλαμβάνει τεράστιες εκτάσεις (και ολόκληρους οικισμούς) στα χωριά Ελάτη, Παράμερο, Καλόγηροι, Βροντερό, Περτούλι.

Το θέμα δεν αφορά μόνο το Δήμο Πύλης και το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, καθώς ένα μεγάλος μέρος της διεκδικούμενης έκτασης (30.000 στρέμματα) βρίσκεται στη νομή του Α.Π.Θ.

Ο εκπρόσωπος της Μονής δήλωσε ότι η Μονή σκοπεύει (εφόσον δικαιωθεί) να κάνει και οικονομική εκμετάλλευση του δάσους. Η Μονή ίσως θέλει να επεκτείνει τη δράση της και από τα πνευματικά ζητήματα να ασχοληθεί και με το real estate.

Η ιστορία της διεκδίκησης της Μονής φαίνεται να ξεκινάει από χρυσόβουλο του Σουλτάνου…

Είναι προφανές ότι πολλοί ιδιώτες δεν θα αντέξουν το χρονοβόρο και κοστοβόρο δικαστικό αγώνα.


Εξίσου προφανές είναι ότι σε αυτή την ιστορία πρέπει να κινητοποιηθούν επιστημονικά όσοι μπορούν (το Α.Π.Θ. μπορεί αν θέλει να συνδράμει πολύ, με το επιστημονικό προσωπικό νομικών και μηχανικών που διαθέτει).

Είναι, τέλος, απαραίτητο να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία – όση τουλάχιστον δεν θέλει να δει την υποχώρηση του κοσμικού κράτους.

(η σιωπή πολλών πολιτικών προσώπων του Νομού Τρικάλων είναι ενδεικτική και θλιβερή)

Αρης Μερεντίτης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το παρακράτος της εκκλησίας και της πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο! Ξεφτιλισμενοι παπάδες, πολιτικοί και πρόβατα-λαος που τους στηρίζει !

  2. Τι σχέση έχει η εκκλησία η θρησκεία αυτά που είπε κ δίδαξε
    Ο Χριστός,με τα πλούτη τις περιουσιες κ τις εξουσίες που έχουν κ διεκδικούν ακόμα! Νομιζω πως εχει χαθεί η ουσία των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα….Περαστικά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης