"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Η νέα έξυπνη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και το σεληνιακό τοπίο στον Αγιαμονιώτη – του Γιώργου Σπαθή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Μύλος Ματσόπουλου, τα ποτάμια συστήματα και το «έγκλημα» σεληνιακού τύπου στον Αγιαμονιώτη ποταμό από την Δημοτική Αρχή συνθέτουν τις χαμένες ευκαιρίες για τον Δήμο Τρικκαίων!!!

Επανέρχεται για τον Δήμο Τρικκαίων ο Γιώργος Σπαθής - trikalaenimerosi
Γιώργος Σπαθής-πρώην δήμαρχος Τρικκαίων

Το 2002 μεταξύ των άλλων έργων που προωθήσαμε στο Γ’ ΚΠΣ, εντάξαμε και το Μύλο Ματσόπουλου, την ανάπλαση του Αγιαμονιώτη ποταμού (από το Γαρδικάκι, Αγία Μονή και έως Σαράγια), σύνθετο έργο και πολλαπλών παρεμβάσεων, με πρόταση για συγχρηματοδοτούμενες δράσεις από το Ε.Κ.Τ., αναπλάσεις περιβάλλοντος χώρου εβδομήντα στρεμμάτων του Μύλου, αναμόρφωση τμήματος της μελέτης του Αγιαμονιώτη ποταμού, και το μικρό καλαίσθητο νησάκι, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου πεντακόσιων χιλιάδων ευρώ, σε μια περιοχή της πόλης με φυσικές ομορφιές και με έντονες κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων.

Ο Μύλος Ματσόπουλου άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Αγιαμονονιώτη ποταμό συνθέτουν τη μοναδική ομορφιά και πόλο έλξης των τουριστών.

Εμείς πιστέψαμε ότι θα υπάρξει νέα προστιθέμενη, πολιτιστική και περιβαλλοντική αξία και το μέλημά μας ήταν να κάνουμε ό,τι ήταν δυνατό για να ολοκληρώσουμε την βαλτωμένη εργολαβία αναστήλωσης του κτηριακού συγκροτήματος, όπως επίσης την ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης του Αγιαμονιώτη και την προώθηση του φακέλου στο Γ’ ΚΠΣ.

Η μελέτη προέβλεπε την κατασκευή ποδηλατόδρομου έγχρωμης ασφάλτου, πεζόδρομο με στρώση κυβόλιθους, ξύλινο δάπεδο, συνθετικό δάπεδο γηπέδων 5×5 χλοοτάπητας, μπασκέτα, παιδική χαρά με χλοοτάπητα, διατήρηση υπάρχουσας παραποτάμιας βλάστησης, κεραμική πλάκα εξωτερικού χώρου, μονοπάτι με χώμα πεζοπορίας, πεζογέφυρες, ποδηλατοστάσια, πάρκινγκ.

Στόχος ήταν η καλύτερη δυνατή σύνδεση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού και μέσα από του μοναδικού στα Βαλκάνια, κτηριακού συγκροτήματος, του Αγιαμονιώτη ποταμού, την περιβαλλοντική αναβάθμιση για καλύτερη ποιότητα ζωής και αναψυχής, να αποτελούν τα Τρίκαλα τον προσφιλή τουριστικό προορισμό.

Σήμερα όλοι βλέπουν, αναρωτιούνται, αγανακτούν και απορούν γιατί τόση αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή και δεν υλοποιήθηκαν τα παραπάνω έργα.

Τέλος το καίριο ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή είναι, έχει στο μυαλό της πότε επιτέλους θα γίνουν όλες αυτές οι μελέτες, πράξη;

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης