"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Η Plage Croisette των Καννών, τώρα και στο Γαρδικάκι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είμαστε έξυπνοι, είμαστε πρωτοπόροι, αλλά να μην είμαστε και λίγο κοσμοπολίτες;;; Έτσι σκέφθηκε και η δημοτική αρχή και είπε να μεταφέρει τον “αέρα” της μεσογειακής πρωτεύουσας του διεθνούς jet set, της γαλλικής πόλης των Καννών, τοποθετώντας τέσσερις φοίνικες σε μαρμάρινη ζαρντινιέρα (για μάρμαρο Πεντέλης το κόβω), αλλά δυστυχώς μάλλον συνθετικό χλοοτάπητα, (για να αποφεύγουμε ποτίσματα και κουρέματα), στην αριστερή κατεύθυνση της οδού Μετεώρων….πάνω στο ασφάλτινο οδόστρωμα.

Ας σημειωθεί ότι αυτή η όμορφη πρωτοβουλία (θέλω να υποθέτω του Δήμου μας), στη συμβολή με τον κόμβο της σιδηροδρομικής γραμμής, η επίδοξη δηλαδή “Plage Croisette του Γαρδικακίου”, αν και μειώνει το πλάτος του οδοστρώματος του ρεύματος πορείας για δύο μέτρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή κίνηση πεζών και κυρίως οχημάτων, βρίσκεται απέναντι από το σημείο που κάποτε υπήρχε κοινόχρηστος χώρος 130 τ.μ. και που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε επαναληπτική συνεδρίαση παραχωρήθηκε σε ιδιώτες προκειμένου να τακτοποιήσουν πολεοδομικές “αβλεψίες” και παρατυπίες γειτονικού ακινήτου ιδιοκτησίας τους. Αν και εδώ δύο σχεδόν χρόνια ο δημοτικός κ.χ. περιήλθε στην κυριότητα των συμπολιτών ώστε να κάνουν τη δουλειά τους και έτσι και άλλοι φοίνικες προστέθηκαν και σε αυτόν για να κοσμούν την περιοχή, δεν είμαι πολύ σίγουρος για την τύχη του δικού τους οικοπέδου που πρότειναν να παραχωρήσουν στο Δήμο.

Άραγε η ανταλλαγή των οικοπέδων ολοκληρώθηκε; Περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου το υπό παραχώρηση ακίνητο των συμπολιτών που πρότειναν και αντάλλαξαν με τον Δήμο ή απλά η “ανταλλαγή” έγινε μονομερώς, άρα δεν έχουμε ανταλλαγή αλλά άτυπη δωρεά; Μήπως το μαρμάρινο παρτέρι στο οδόστρωμα τοποθετήθηκε με την ανοχή και όχι με πρωτοβουλία του Δήμου;

Δήμαρχε ειλικρινά … ήρεμα ρωτάω.

Δημήτρης Παπαθανασίου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα !!!!!Δηλαδή αν είμασταν Γαρδικιωτες στην οδό Καρδίτσης….θα επισκευαζαν την οδό και αποχέτευση που δεν έχουμε????Ρωτάω!!!!!?????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης