"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Θετικός στον νέο κορονοϊό ο Μακρόν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας προστίθεται στους ηγέτες που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, καθώς σήμερα το πρωί το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε θετικός.

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε τεστ, αφού παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα, θα μπει σε καραντίνα για επτά μέρες και θα συνεχίσει να εργάζεται εξ’ αποστάσεως.

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων

Η διάγνωση του προέδρου γίνεται εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας στη χώρα με τα κρούσματα να ανέρχονται το προηγούμενο 24ωρο σε 17.615 από 11.532 την Τρίτη.about:blank

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων από τις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι 289 άνθρωποι πέθαναν από τον Covid-19 μέσα σε μία μέρα.

Τα νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται λίγες ημέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων, στις αρχές του Δεκεμβρίου, την οποία βιάστηκε να ανακοινώσει ο Μακρόν.

Λόγω όμως της έξαρσης η πανεθνική καραντίνα αντικαταστάθηκε με νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις οχτώ το βράδυ για όλες τις γιορτές, με μόνη εξαίρεση την παραμονή των Χριστουγέννων.

Καστέξ για εμβόλιο

Χθες ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ παρουσίασε στο κοινοβούλιο τη στρατηγική της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους η Γαλλία θα παραλάβει περίπου 1,16 εκατομμύριο δόσεις και άλλες 667.000 δόσεις γύρω στις 5-6 Ιανουαρίου. Περίπου 1,5 εκατομμύριο δόσεις θα παραληφθούν τον Φεβρουάριο.

Συνολικά η Γαλλία έχει παραγγείλει περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις, αρκετές για να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι τους πρώτους μήνες θα μπορέσουν να εμβολιαστούν 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι, αρχής γενομένης από τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης