"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.7 C
Trikala

«Ιερό σόου» και πολιτικό Life Style στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα χολιγουντιανού τύπου και μοναδικών διαστάσεων, παρακολούθησαν οι Τρικαλινοί τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.


Τόσο κατά τη “κατανυκτική” τελετή του Επιταφίου όσο και αυτή της Αναστάσεως, το “σόου” θύμιζε περισσότερο ενθρόνιση αυτοκράτορα με πρωταγωνιστές τους χρυσοποίκιλτους αρχιερείς και τα δημόσια πρόσωπα να παλεύουν για μια θέση στους επισήμους και τα φλας των τοπικών ΜΜΕ.


Ακόμη και εξέδρα ανάλογη των Rock συναυλιών – όπως κάποτε και στα συλλαλητήρια των πρώην Μακεδονομάχων – επιστρατεύτηκε, προς τέρψιν του “σκασμένου” από τη διετή καραντίνα αλλά εθισμένου στο Life Style, “Πισπιρίγκιου” όχλου.

Εν κατακλείδι, κάποιοι σε τούτο το τόπο οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι θρησκευτικές τελετές απαιτούν ιερή κατάνυξη και δεν είναι κοσμικά γεγονότα η Events για αρρωστημένη προβολή.

Κώστας Κουτσονάσιος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλεος πια !!! Καμία ταπεινοφροσύνη, κανένα μέτρο στην ακόρεστη φιλοδοξία για το φαίνεσθαι. Και υποτίθεται ότι έχει μελετήσει τους άγιους πατέρες που συχνά επικαλείται. Να τι λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος :
    «Θεμέλιο της πνευματικής μας ζωής είναι η ταπείνωση. Όσα κι αν κτίσεις, και ελεημοσύνη και προσευχές και νηστείες και οποιαδήποτε άλλη αρετή, αν δεν βάλεις πρώτα ως θεμέλιο αυτή, ματαιοπονείς και όλα όσα χτίζεις θα γκρεμιστούν εύκολα, όπως έπεσε το σπίτι εκείνο, που είχε οικοδομηθεί στην άμμο. Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα από τα κατορθώματά μας που δεν έχει ανάγκη από την ταπεινοφροσύνη για να μπορέσει να σταθεί. Ποιο θέλεις να αναφέρουμε; Τη σωφροσύνη, την περιφρόνηση των χρημάτων; Το καθετί, όλα αποδεικνύονται ακάθαρτα και θεομίσητα και αηδή χωρίς ταπείνωση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να την έχουμε πάντοτε μαζί μας, και στα λόγια μας και στα έργα μας και στις σκέψεις μας, και πάνω στην ταπείνωση να χτίζουμε όλη μας τη ζωή”
    ¨ελεος πια!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης