"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Ισχυρό πλήγμα στην οικοδομή, επιφέρει η ακρίβεια στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έντονος προβληματισμός και αγωνία για το μέλλον υπάρχει στο κατασκευαστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και όχι μόνο, από τις μεγάλες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και τα οικοδομικά υλικά διεθνώς.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε ομολογουμένως στη πόλη πρωτοφανή άνθιση στο τομέα των επισκευών και τις ανέγερσης νέων οικοδομών, με τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές πια μετά την τωρινή δυσμενή διαμορφωθείσα κατάσταση, να κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας την εξομάλυνση των διεθνών τιμών τους επόμενους μήνες.


Πλήγμα έχουν υποστεί ακόμη και οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, ένας κλάδος που δεν επηρεάστηκε τα τελευταία χρόνια ούτε από την εφαρμογή των μνημονίων, αφού κι εκεί το κόστος των μονωτικών υλικών και του αλουμινίου έχει εκτοξευτεί.


Είναι σίγουρο ότι έστω και μια προσωρινή ανακοπή της κατασκευαστικής δραστηριότητα, θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την τοπική οικονομία και την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή.


Ευχή όλων είναι, η αναταραχή και η αβεβαιότητα που ενέσκηψε στην ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας, να είναι πρόσκαιρη και να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Κων/νος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης