"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Κίνα, Κούβα και Βενεζουέλα βοηθούν την Ιταλία, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι μόνες χώρες που πρακτικά ανταποκρίθηκαν τη δύσκολη ώρα, προσφέροντας τεχνογνωσία και ιατρική στήριξη στη δοκιμαζόμενη Ιταλία ήταν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Κίνα.

Την Παρασκευή το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο το κινεζικό αεροσκάφος που μετέφερε γιατρούς, νοσηλευτές, καθώς και 31 τόνους ιατρικού υλικού, ειδικό εξοπλισμό για μονάδες εντατικής θεραπείας, χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και αντιικά φάρμακα.

«Ένας Ιταλός κοινωνιολόγος έγραψε στο Twitter: «Στη Λομβαρδία (όπου κυβερνούν οι ακροδεξιοί) εκτός από Κινέζους, δέχονται βοήθεια από Βενεζουελάνους και Κουβανούς γιατρούς.

Η κατάσταση είναι μάλλον σουρεαλιστική». Είναι όντως σουρεαλιστικό, τα κράτη μέλη της ΕΕ την ώρα της κρίσης να υποστηρίζονται από κράτη που στα δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζονται ως ενσάρκωση του κακού, και ειδικά η Βενεζουέλα και η Κούβα σαν χώρες με δικτατορία.

Παρότι αυτές οι χώρες πλήττονται, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, από κυρώσεις και το εμπάργκο των ΗΠΑ, διατηρούν εξαιρετικά επίπεδα περίθαλψης και ιατρικής εκπαίδευσης. Να που έφτασαν να καλύψουν κενά και να σώσουν ζωές ακόμα και σε ευρωπαϊκό έδαφος.»

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται… έτσι λέει ο πάνσοφος λαός και έχει δίκιο ! Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι μας έχουν ξεζουμισει και εμάς και τους Ιταλούς με τα μνημόνια, πληρώνουμε ακριβά αυτήν την ψεύτικη Ε.Ε. των ισχυρών και οι βοήθεια έρχεται από τους εχθρούς των ΗΠΑ και της ΕΕ ! Δεν ξέρω πότε θα ξυπνήσει ο λαός …

  2. Αν σε μία συναλλαγή μονίμως λαμβάνεις επί πιστώσει υπάρχει και η στιγμή που θα πρέπει να τα γυρίσεις πίσω. Η Ε.Ε. ανοίγει την κάνουλα, αδιαφορώντας για ένα χρέος που ανεβαίνει.Το κάθε κράτος καλείται να τα “βγάλει πέρα” μόνο του. Η ανθρωπιστική βοήθεια της Κίνας με μάσκες έστω και δωρεάν δείχνει δυστυχώς την ανικανότητα της χώρας σε επάρκεια εγχώριων κρίσιμων αγαθών. Πόσα άλλα προϊόντα έρχονται από έξω; Η αυτάρκεια είναι το όπλο,σε μια κρίση για ένα χρέος και όχι τα δανεικά .. ούτε λόγος για σβήσιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης