"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Και τα Τρίκαλα στην έρευνα του Αρείου Πάγου για τον Ληθαίο και την κοπή δέντρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο τρικαλινός δικηγόρος Δημήτρης Σαμαρτζής και το Σωματείο ΡΟΗ ζήτησαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ανάσυρση της έγκλησης που είχαν καταθέσει και την συσχέτιση της με την έρευνα για τις πλημμύρες που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η έγκληση αφορά τα πρόσωπα που με τις αποφάσεις τους και την συναίνεση τους αναμείχθηκαν στην κοπή 1.000 και πλέον δέντρων στις όχθες του Ληθαίου, την διαμόρφωση των πρανών του ποταμού που κατέρρευσαν και τις παρεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού.

Ο Δήμος Τρικκαίων αγνόησε τις αρνητικές εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων ότι οι ενέργειες αυτές θα έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα και θα επιφέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η πρόεδρος του Σωματείου ΡΟΗ, κ. Φίλιππα Χριστίνα θα προβεί σε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά όλων των εμπλεκομένων φορέων για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Επίσης θα αναζητηθούν ευθύνες για το ποιος έδωσε εντολή να σπάσουν τα αναχώματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το Φλαμούλι δίχως να σταλεί 112 στους κατοίκους και θα διεκδικηθούν αποζημιώσεις.

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι αποδεδειγμένο και κοινή πρακτική να έχεις δέντρα στην κοίτη των ποταμών για να συγκρατούν το χώμα σε περιπτώσεις πλημμύρας. Το λέγαμε και τότε ότι είναι λάθος να κοπούνε τόσα δέντρα.

    Το ίδιο λάθος έκαναν και Δήμοι και Περιφέρεια. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης