"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.3 C
Trikala

Καρδίτσα – Πρόεδρος Κοινότητας απαντά στον Αγοραστό: «Ξέρει κάποιον νοήμονα άνθρωπο να καθαρίζει ποτάμι από πάνω προς τα κάτω;»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Βλόχος που βρίσκεται ακόμα πλημμυρισμένο μίλησε στο OPEN o πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Κούκας.

Ο κ. Κούκας κατήγγειλε πως τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν ελλιπή και πως με υποσχέσεις δεν κτίζεις.

«Πέρασε το νερό τα τρία αναχώματα των τριών ποταμών. Τα αναχώματα δεν ήταν όπως έπρεπε. Έπρεπε να ήταν πιο ψηλά και έπρεπε να ήταν πιο καλά, με πέτρα. Σωστές δουλειές. Μετά τον Ιανό υπήρξαν υποσχέσεις, δυστυχώς οι υποσχέσεις δεν κτίζουν οι πράξεις κτίζουν. Ένας μέρος από τα τέσσερα αναχώματα που μας προστατεύει, ένας μέρος από αυτά ενισχύθηκε, τα 680 μέτρα ενισχύθηκαν», είπε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού για τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν, απάντησε: «Έπρεπε να του πείτε, αν ξέρει κάποιον νοήμων άνθρωπο να καθαρίζει ποτάμι από πάνω προς τα κάτω; Γιατί τα ποτάμια καθαρίζονται από κάτω προς τα πάνω, από τη θάλασσα προς τα πάνω. Τι έκαναν… Καθάρισαν τον Ενιπέα από πάνω προς τα κάτω, άνοιξε και κάτω ο Πηνειός ήταν στενός. Δεν έφτασαν μέχρι τον Πηνειό». «Πρέπει ο Πηνειός να ανοίξει να γίνει εκβάθυνση. Να γίνουν μεγάλα ψηλά αναχώματα με πέτρα», πρόσθεσε.

«Το νερό δεν έχει φύγει. Εμείς είμαστε το τελευταίο χωριό της Καρδίτσας όπως πάει το ποτάμι στο τέλος θα πέσει το νερό σε εμάς. Θα φύγει και από τη Μεταμόρφωση και μετά θα φύγει από εμάς», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης