"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.1 C
Trikala

Καρδιολογική κλινική Νοσοκομείου Βόλου: Τα καρδιοαγγειακά νοσήματα σχετίζονται με τη ρύπανση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους εφτά μήνες η έρευνα για την αερορύπανση στο Βόλο. Η έρευνα γίνεται απο την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir με Επιστημονικούς υπεύθυνους τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρο Δούρα που συμμετέχει στην διαδικασία της έρευνας το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο είναι υπαρκτό και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενταθεί, με τους πολίτες και τους επιστημονικούς φορείς να ζητούν επιτακτικά λύσεις.


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα θερίζουν, με τους πολίτες να ανησυχούν και ταυτόχρονα οι οι τοπικοί φορείς αυτοδιοίκησης και πολιτείας να κάνουν λόγο για καθαρές μετρήσεις προσπαθώντας να πείσουν τους πάντες ότι δεν υπάρχει αέρια ρύπανση στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ Δούρα τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν καταδείξει μείζον πρόβλημα αέριας ρύπανσης στην πόλη, που συνδέεται άμεσα με τη νοσηρότητα. Τα αποτέλεσματα της έρευνας αναμένται να προκαλέσουν νέο κύκλο συζητήσεων που θα πρέπει να προβληματίσει φορείς και πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης