"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Κατά 166 ευρώ θα επιβαρύνονται τα λαϊκά νοικοκυριά κάθε μήνα, εξαιτίας των ανατιμήσεων στο ρεύμα και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατά 166 επιπλέον ευρώ θα επιβαρύνονται τα λαϊκά νοικοκυριά κάθε μήνα, εξαιτίας των ανατιμήσεων στο ρεύμα και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στον Τύπο. Η εκτίμηση αυτή αφορά μια οικογένεια όπου το ζευγάρι δουλεύουν και οι δυο. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι συμβαίνει εκεί που μπαίνει μόνο ένας μισθός! 


Το παράδειγμα αυτό φανερώνει τις συνέπειες από τις αυξήσεις – σοκ, εξαιτίας της πολιτικής «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις στηρίζουν.  


Επιβεβαιώνεται όμως και κάτι ακόμα: Οτι το λαϊκό εισόδημα βρίσκεται σε μια διαρκή διελκυστίνδα, όπου κάθε νέα επιβάρυνση οδηγεί σε επιπλέον περικοπές δαπανών από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη αν πρόκειται για άνεργους, ή εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης και μισθούς πείνας, όπως συμβαίνει σήμερα για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων. 


Για όλους αυτούς, η αύξηση στην τιμή του ρεύματος σημαίνει ότι τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουν οξυμένο το δίλημμα αν θα ζεστάνουν για παράδειγμα το σπίτι τους, έστω και για λίγες ώρες, ή αν θα δαπανήσουν αλλού την ηλεκτρική ενέργεια που αντέχουν να πληρώσουν. Ενώ και οι αυξήσεις στα είδη που είναι αναγκαία για να επιβιώσει μια οικογένεια οδηγούν είτε σε περιορισμό τους, είτε σε εκπτώσεις στην ποιότητα. 


Είναι και αυτό μια τρανταχτή απόδειξη ότι οι δείκτες της οικονομικής ανάκαμψης προκαλούν χαμόγελα μόνο στο κεφάλαιο, ενώ ο λαός συνεχίζει να υποφέρει, πληρώνοντας με χίλιους τρόπους τον λογαριασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης