"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

ΚΚΕ(μ-λ): Οι νεκροθάφτες πάντα «απεχθανόντουσαν» την… τυμβωρυχία!

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Εσείς, έχετε στοιχεία;… Φέρτε τα….»
(από ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή για το θέμα της πανδημίας και των ΜΕΘ)

Πριν λίγες μέρες, ο επικεφαλής καθηγητής των (ει)δικών της κυβέρνησης Σ. Τσιόδρας με τον επίσης καθηγητή Θ. Λύτρα έδωσαν στη δημοσιότητα την μελέτη τους, βασισμένη στην ελλαδική πραγματικότητα προηγούμενου κύματος της πανδημίας.

Ο τελευταίος δήλωσε ευθαρσώς ότι αυτή, πριν οδεύσει προς δημοσιοποίηση, κοινοποιήθηκε τον Μάιο του 2021 στο “ανώτερο επίπεδο” όσων παίρνουν τις αποφάσεις, δηλαδή στην κυβέρνηση. Αφού όλα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν επί μέρες τους ανήξερους, “διέρρευσε” ότι παραλήπτης της υπήρξε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Π. Πρεζεράκος. Αυτά για το ιστορικό του θέματος.

Είναι φανερό ότι στην κυβέρνηση ΗΞΕΡΑΝ τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η μελέτη των προαναφερθέντων. Αυτά είναι απόλυτα ταυτόσημα και συμβατά με τα δεδομένα της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας αλλά και με τον κοινό αμερόληπτο νου. Είναι επίσης γνωστό ότι οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά πρόσωπα, τρίτα ιεραρχικά μετά τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς-Αναπληρωτές Υπουργούς.

Είναι μάταιο να προσπαθεί μια ολόκληρη κυβέρνηση να “κρυφτεί”, φορτώνοντας την πολιτική ευθύνη στο στέλεχός της. Το γεγονός ότι επιχειρεί να περάσει στην “αντεπίθεση”, υποβιβάζοντας την αξία των συμπερασμάτων της μελέτης αλλά ταυτόχρονα απαξιώνοντας και τα ίδια τα πρόσωπα και ιδιαίτερα τον “εκλεκτό” της, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του κυνισμού και της εγκληματικής της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.javascript:”;

Το μακάβριο τρίπτυχο των συμπερασμάτων αυτών – μεγαλύτερη θνητότητα σε περιόδους “πίεσης” στο ΕΣΥ, στους διασωληνωμένους ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ και στην επαρχία σε σχέση με την Αττική – μεταφράζεται σε συνολικά πάνω από 1.500 ασθενείς που θα μπορούσαν την περίοδο αναφοράς ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ! Κι αν για το 2ο και 3ο συμπέρασμα τα πράγματα προκύπτουν αβίαστα από τα δεδομένα, τι να σημαίνει, άραγε, εκείνη η “πίεση” στο σύστημα υγείας-περίθαλψης;

Σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση ακόμη και στις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν και ότι δεν έχουν όλες οι ΜΕΘ τις προδιαγραφές που απαιτούνται ως προς το απαραίτητο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό. Τόσο απλά.

Ο Υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος το είπε ξεκάθαρα: Είναι “ήσσονος σημασίας” (!) τα συμπεράσματα της μελέτης, σε σχέση με όσα πολλά (;) έχει κάνει και κάνει η κυβέρνηση για την πανδημία. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα και ο εκ των (ει)δικών Γκ. Μαγιορκίνης μίλησαν στην επίσημη ενημέρωση απαξιωτικά για την μελέτη και τους συντάκτες της.

Σε λίγο θα μας πουν, ίσως, ότι είναι περίπου ανάξια λόγου. Ιδιαίτερα σε σχέση με την βασική έμμεση πρόταση στην οποία καταλήγει: την ενίσχυση του ΕΣΥ. Εκεί κι αν παθαίνει αλλεργία σύσσωμη η κυβέρνηση!

Είναι αλήθεια ότι η δημοσιοποίηση της μελέτης “τάραξε τα νερά” στο πολιτικό σκηνικό, δημιουργώντας άλλο ένα ράγισμα στην εικόνα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα να στοιχηθούν όλα τα αστικά κόμματα στη γραμμή της “υπευθυνότητας” (απέναντι στο σύστημα) σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της απροσδόκητης, είναι επίσης αλήθεια, καταγγελίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή περί δολοφονικής πολιτικής της ΝΔ, ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο. Το κόμμα που τον φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια τον διέγραψε, ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ υπερθεμάτισαν κατά της  … τυμβωρυχίας. Στα δύσκολα βάζουν όλοι πλάτη!

Τα “εξ οικείων” βέλη της μελέτης αυτής δείχνουν ότι η ψεύτικη εικόνα αποτελεσματικότητας που προβάλει η κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή – πέρα από το λαό, έτσι κι αλλιώς – σε όλα τα αστικά πατώματα.

Μένει να φανεί αν είναι προάγγελος ευρύτερων κινήσεων και αναταράξεων στο πολιτικό σκηνικό. Στην ουσιαστική της πλευρά, αποδεικνύει μια πραγματική ξεδιάντροπη τυμβωρυχία των χιλιάδων νεκρών, που, όσο κι αν την ξορκίζουν, την υλοποιούν στο ακέραιο τόσο η κυβέρνηση όσο κι όσοι συντάσσονται τυπικά και ουσιαστικά μαζί της.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε Μαρξιστές- Λελινιστές(Μ-Λ) έχετε τέτοια μελέτη, που αν σου χώσουν ένα σωλήνα στα πνευμόνια εκτός ΜΕΘ πεθαίνεις πιο εύκολα; ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΕ!!!
    Υ.Γ. Εξυπνάκηδες όλοι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης