"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Κοντά-σιμά, ο αιών…

lafarm

Σχετικά άρθρα

78 (εβδομήντα οκτώ) το αναφέρω και ολογράφως, προς εμπέδωση. Συμπληρώνονται λοιπόν 78 έτη σήμερα, από την ημέρα που ένα πεντάρφανο Μικρασιάτικο Προσφυγόπουλο, έκανε άλμα ζωής και ‘’μετακόμισε’’ από το εμπόριο των υπαιθρίων παραγκών των Τρικάλων  σε δικό του κατάστημα, ακριβώς απέναντι.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
Οι αμέτρητες εμπορικές παράγκες (δίκην γιουσουρούμ) βρίσκονταν στη νησίδα των οδών 28ηςΟκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, όπου η λαϊκή αγορά σήμερα. Διακρίνονται στις φωτογραφίες του ΄40.
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 3 άτομα, περίπτερο, καπελάδικο και κείμενο
Η ‘’πορεία’’ αρχίζει με δρόμο δύσβατο. Βρισκόμαστε στο 1946, η μάστιξ του Θεού αρχίζει να υπερίπταται της χώρας με το όνομα ‘’Εμφύλιος’’, οι δυνατότητες του εμπορίου είναι ελάχιστες. Η υπομονή και η επιμονή όμως, μαζί με την εργατικότητα και την αρετή, υπερισχύουν. Τις δεκαετίες ΄50-΄60-΄70 η ανάπτυξη είναι ραγδαία και επέρχεται η καταξίωση στο Τρικαλινό κοινό. Το ΄74 αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά (φωτ. 2-3), συνεχίζει με πείσμα και μεράκι επί 37 έτη, δωδεκαπλασιάζει την επιχείρηση και την παραδίδει στην πρέπουσα ώρα, στην τρίτη.
Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 3 άτομα, περίπτερο και καπελάδικο
Φυσικά το εορτάζουμε σήμερα και κερνάμε υπέροχα …σσοκολατάκια.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο
Δημήτριος Τουφεξίδης.
Υ.Γ. Το αληθές: Η γενέθλιος ημερομηνία, 7 Φεβρουαρίου 1946, θεσμοθετήθηκε όταν βρέθηκε γραμμένη πίσω από την φωτογραφία 5. Πρόκειται για το παρθενικό εμπορικό ταξίδι του πατέρα μου, ιδρυτή της επιχείρησης, στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, τόσα χρόνια ο υιός του ξέχασε(!!!) να ρωτήσει, το πότε ακριβώς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης