"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Κουρέτας για Ολλανδικό master plan για τη Θεσσαλία: «Θα μας «φορέσουν» ένα σχέδιο όπου η διαβούλευση θα είναι διεκπεραιωτική;»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις σοβαρές ενστάσεις του τόσο για την ουσία του master plan που εκπόνησε Ολλανδική εταιρεία για την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διαβούλευση επί του σχεδίου, επαναδιατύπωσε το πρωί του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας ξεκίνησε με την παράθεση ενός ιστορικού στοιχείου, λέγοντας πως ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της Θεσσαλίας στο γίγνεσθαι της χώρας ήταν ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης πριν από 2.000 για να συμπληρώσει με νόημα πως κάνουν λάθος οι τεχνοκράτες που λαμβάνουν υπόψη μόνον τα τεχνοκρατικά στοιχεία χωρίς τα δεδομένα της εξέλιξης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «τα σχέδια του πως πρέπει να αναπτυχθεί η Θεσσαλία έχουν διατυπωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν πρόκειται δηλαδή να βρούμε κάτι καινούριο. Γι’ αυτό και η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μιλήσουν οι άνθρωποι που πρέπει. Πρέπει να τους βάλουμε όλους μαζί να περιγράψουν ξανά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, το πώς πρέπει να αναπτυχθούμε…»

«Υπάρχουν πολλά σχόλια που αποδομούν το σχέδιο που κατατέθηκε» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης για να διερωτηθεί αν «θα μας «φορέσουν» ένα σχέδιο όπου η διαβούλευση θα είναι διεκπεραιωτική;»

Έκλεισε, χαρακτηρίζοντας «ενδιαφέρον το σχέδιο» των Ολλανδών, «αλλά για να γίνει μία σοβαρή κουβέντα, θα έπρεπε να γίνει με διαφορετικό τρόπο…»

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του κ. Κουρέτα:

Μεταξύ άλλων το παρών στην Διημερίδα έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης και του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης