"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Ληθαίος: Το ποτάμι των Τρικάλων με τα εκθαμβωτικά χρώματα που μοιάζει σαν παραμύθι (video)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι μεγάλη τύχη να ζεις σε μια πόλη που μέσα από το κέντρο της περνάει ένα ποτάμι. Είσαι ωστόσο εξίσου τυχερός αν επισκεφθείς αυτή την πόλη έστω και μια φορά στη ζωή σου. Γιατί γεμίζεις εικόνες και μνήμες που μένουν ζωντανές σε όλη σου τη ζωή. Μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς αυτό το μέρος για να δημιουργήσεις καινούριες αναμνήσεις.

Ληθαίος: Το ποτάμι των Τρικάλων που πλημμυρίζει με συναισθήματα τον επισκέπτη – News.gr

Ο λόγος φυσικά για τα Tρίκαλα και τον Ληθαίο . Μια πόλη που ζωντανεύει ακόμη περισσότερο από τα τρεχούμενα νερά της και στην οποία η κάθε απόδραση είναι και διαφορετική ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξεις να πας. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας πάντα ξεχωρίζουν στην καρδιά μας.

Ληθαίος: Το ποτάμι της πόλης με τα εκθαμβωτικά χρώματα

Ληθαίος: Το φυσικό στολίδι των Τρικάλων | in.gr

Ο Ληθαίος ποταμός είναι με βεβαιότητα το στολίδι των Τρικάλων. Είναι ο μοναδικός τέτοιας έκτασης και μήκους ποταμό που διέρχεται από το κέντρο ελληνικής πόλης. Και είναι κάτι που αναφέρει και ο Στράβων: «Έτερος δ’ εστί Ληθαίος ποταμός ο περί Τρίκκην εφ’ω ο Ασκληπιός γεννηθήναι λέγεται» (Στράβων, ΧΙV 647).

τρικαλα ληθαιος ποταμος - aftodioikisinews.gr

Ο ποταμός είναι με σιγουριά το πρώτο και εντυπωσιακότερο αξιοθέατο που θα δεις με το που θα μπεις στην πόλη. Και αυτό στο οποίο θα σταθείς και θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες όλες τις εποχές του χρόνου. Η καθεμιά έχει και τα δικά της χρώματα και το φθινόπωρο με την άνοιξη κρατούν τα σκήπτρα. Εκτός από την ομορφιά που προσφέρει ο Ληθαίος στα Τρίκαλα, στην πραγματικότητα χωρίζει την πόλη στα δύο. Οι όχθες του ποταμού συνδέονται με δεκατρείς γέφυρες, μισές από τις οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από πεζούς.

 

Σαν περπατάς δίπλα στο ποτάμι γαληνεύεις και νομίζεις ότι βρίσκεσαι μακριά από το κέντρο κάποιας πόλης. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα συναισθήματα που θα σου συμβούν στα Τρίκαλα.

Ο Γάλλος περιηγητής Leon Heuzey που επισκέφτηκε τη Θεσσαλία το 1858 έγραφε: «Μπαίνοντας στα Τρίκαλα ο ποταμός με τα πολλά γεφύρια και περάσματα, κάτω από τεράστια πλατάνια, με το φλογερό ήλιο να πλανιέται πάνω από τούτη τη δροσιά, γίνεται όλο και πιο γραφικός.»

 

Athensmagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης