"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

«Λουκέτο» στα μικροβιολογικά εργαστήρια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λουκέτο έβαλαν τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια με τους εργαστηριακούς γιατρούς να αντιδρούν στη συνεχιζόμενη υφαρπαγή των αποζημιώσεων (clawback) από τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα και μέσα σε κλίμα αναβρασμού η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει στους ασφαλισμένους νέο «χαράτσι» για την εκτέλεση των εργαστηριακών εξετάσεων προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να μειώσει ισόποσα το ποσοστό της αποζημίωσης, που κρατά από τα εργαστήρια για τις εξετάσεις!

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαστηριακοί γιατροί βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζουν για την επιβίωση των εργαστηρίων τους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τις εργαστηριακές εξετάσεις στο 30-40% του ύψους τους εξαιτίας των μνημονιακών νόμων. Πρόβλημα που είχε τεθεί και σε άλλες κινητοποιήσεις του κλάδου στο παρελθόν, με τελευταία κινητοποίηση τον προηγούμενο Σεπτέμβρη.
Διεκδικώντας να καταργηθεί ή να ελαττωθεί το clawback προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση των εργαστηρίων τους οι μικροβιολόγοι μέσα από συναντήσεις, επαφές, αλλά και διαδικτυακές συζητήσεις αποφάσισαν αποχή διαρκείας κατεβάζοντας ρολά στα εργαστήρια. Με κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια σύμφωνα με την απόφαση, οι ασφαλισμένοι για τα επείγοντα περιστατικά πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης