"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.2 C
Trikala

Μήνυση κατά Κ. Αγοραστού, Θ. Πλεύρη, κ.ά. αξιωματούχων για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συμπληρωματική μήνυση κατά υπουργών, του απερχόμενου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και υπηρεσιακών στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής που συμμετείχαν στη σύσκεψη κατά την οποία αποφασίστηκε η απομάκρυνση των βαγονιών και το «μπάζωμα» στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, κατέθεσε σήμερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Η συμπληρωματική μήνυση στρέφεται προσωπικά κατά του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Κώστα Αγοραστού και στελεχών που συμμετείχαν στη σύσκεψη εκείνη.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, στην ΕΡΤ Λάρισας, εκ μέρους του Συλλόγου, «τέτοιες εντολές, σε τέτοια γεγονότα νομιμοποιούνται να δίνουν μόνο οι δικαστικές αρχές».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απάντησης που έδωσε στις 20 Νοεμβρίου ο Κώστας Αγοραστός στο εξώδικο που του έστειλε τον Αύγουστο η πρόεδρος του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιάνου.

Στην απάντησή του περιφερειάρχης Θεσσαλίας προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για τις εργασίες στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και έδειξε ως υπευθύνους τον Θάνο Πλεύρη, τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον  Βασίλη Παπαγεωργίου και μια σειρά από στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Η συμπληρωματική μήνυση εγείρει σοβαρό ζήτημα για τον Θ. Πλεύρη καθώς συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Ο ίδιος ο Θ. Πλεύρης έχει πει πως «δεν γνωρίζω να έχω μηνυθεί», αλλά έχει επίσης δηλώσει πως αν η Εξεταστική Επιτροπή αποφασίσει ότι πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας για τον οποιονδήποτε λόγο προφανώς, δεν θα ζητούσε ούτε γνωμοδότηση, καθώς δεν θα μπορούσε συγχρόνως να καταθέτει ως μάρτυρας.

Διαμαρτυρία έξω απ’ τη Βουλή

Στην ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των θυμάτων και οι επιζήσαντες της τραγωδίας, κάνουν λόγο για «απαξίωση» του συμβάντος και καλούν τα κόμματα να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται», τονίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης