"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε πτυχίο στα Αγγλικά; Μάθετε παρακάτω τον πραγματικό χρόνο που θα χρειαστείτε για να τα καταφέρετε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας γίνεται με πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση γνώσεων, αλλά και την απόκτηση ενός πτυχίου που θα πιστοποιεί την επάρκεια των γνώσεων αυτών για ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές φροντιστηριακούς ομίλους ή καθηγητές ξένων γλωσσών να υπόσχονται απόκτηση πτυχίου στα Αγγλικά σε έναν μήνα ή προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό σε έξι μήνες, πόσο χρόνο όμως χρειάζεται πραγματικά η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας; Σε πόσο διάστημα μπορείτε να αποκτήσετε το πρώτο πτυχίο σας; Πότε μπορείτε να πιστοποιήσετε ότι έχετε φτάσει στο ανώτερο γνωστικό επίπεδο; Διαβάστε το παρόν άρθρο και μάθετε τον πραγματικό χρόνο που θα χρειαστείτε για να τα καταφέρετε.

Ο χρόνος εκμάθησης των Αγγλικών διαφέρει ανάμεσα στους ενήλικες και στα παιδιά, για αυτό τις περισσότερες φορές υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους κατά την διαμόρφωση τμημάτων ή group μαθητών. Ένας ενήλικας χρειάζεται ενδεχομένως να μάθει άμεσα κάποια πράγματα, ενώ μπορεί να τα κατανοήσει ευκολότερα. Από την άλλη τα παιδιά χρειάζονται πιο αναλυτικές εξηγήσεις και συχνές επαναλήψεις με αποτέλεσμα να χτίζουν μια πολύ γερή γνωστική βάση.

Παιδιά

Τα παιδιά στην σύγχρονη εποχή ξεκινούν την εκμάθηση αγγλικών από πολύ νωρίς, κατά κανόνα όταν φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Στην ηλικία αυτή, όπου τα παιδιά δεν διαθέτουν καν επαρκείς γνώσεις στην μητρική τους γλώσσα, κατατάσσονται σε τμήματα junior. Αφού ολοκληρώσουν τις τάξεις Junior A και B, μπορούν πλέον να ενταχθούν σε κανονικά τμήματα, με στόχο την απόκτηση γνώσεων για το πρώτο σημαντικό πτυχίο της αγγλικής γλώσσας, το Lower. Τα παιδιά περνούν τις εξετάσεις του Lower συνήθως αφού έχουν ολοκληρώσει τα έξι χρόνια των κανονικών τμημάτων, κάνοντας δύο δίωρα μαθήματα την εβδομάδα και έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα ή εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα και να πάρουν στα χέρια τους το Lower λίγο νωρίτερα.

Επόμενος στόχος μετά το Lower είναι το Proficiency το οποίο απαιτεί δύο χρόνια προετοιμασίας. Αν δεν θέλετε να μεταπηδήσετε κατευθείαν εκεί και τα τρία δίωρα την εβδομάδα σας φαίνονται πολλά, μπορείτε να στοχεύσετε στο πτυχίο του Advanced που αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό. Παίρνοντας και το πτυχίο του Proficiency, ένας ανήλικος υπολογίζεται να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στα Αγγλικά μέχρι την Β’ Λυκείου.

Ενήλικες

Όσον αφορά τον χρόνο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας από ενηλίκους, αυτός εξαρτάται κατά πολύ από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται όταν ξεκινούν τα μαθήματα. Το πιο σύνηθες είναι οι ενήλικες να θέλουν να συνεχίσουν τα Αγγλικά τους που έχουν αφήσει σε επίπεδο Lower. Σε αυτή την περίπτωση προκειμένου να κατακτήσουν τα Αγγλικά Proficiency θα χρειαστούν δύο χρόνια. Για όσους έχουν καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα ή αποτελεί μέρος της δουλειάς τους και έχουν συχνή τριβή είναι πολύ πιθανό να μπορέσουν να προχωρήσουν γρηγορότερα στο Proficiency και κάνοντας εντατικά μαθήματα να πάρουν το πτυχίο τους στον ένα χρόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης