"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Μα που πήγαν οι Τρικαλινοί Μακεδονομάχοι ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όλοι θυμόμαστε την συγκέντρωση στα Τρίκαλα και τους πύρινους και φλογερούς λόγους. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε.

Οι “κατσαπλιάδες” νεοκομμουνοστές έφυγαν. Τώρα ήρθε η “κανονικότητα”, οι “άνθρωποι του έθνους”. Θα περίμενε κανείς το Μακεδονικό να πάρει άλλη διάσταση πιο πατριωτική και εθνοκεντρική.

Οι εθνικοφρουροί, οι πατριώτες, οι εκφωνητές πύρινων λόγων; Σιωπή.

Άκρα του τάφου σιωπή και από τη σιωπή αυτή δε διαφοροποιούνται ούτε οι Τρικαλινοί Μακεδονομάχοι.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην φωτογραφία υπάρχουν τρεις επαγγελματίες …προβοκάτορες*. Ο πράκτωρ!!! Κωστάκης, ο κομμουνιστής(Μαοϊκός) Μιχάλης(που δουλεύει τους δεξιούς χρόνια τώρα) και εγώ με την φαλάκρα.Τυχαίως ήταν και συμμαθητές.
    Αυτός με την πλαγίως ριγωτή μπλούζα, είδε φως και …μπήκε.Εγώ τον πήγα.
    *Ο ευρών,“αμειφθήσεται” .

  2. Οικόπεδο , παραθαλάσσιο. Πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο με θέα . Μεσιτικό από Γερμανία αναλαμβάνει τον άμεσο διακανονισμό. Για πληροφορίες στα ΜΜΕ

  3. Για ποια πατρίδα μιλάτε ? Των κοτζαμπάσηδων, των δοσίλογων και των υποτελών ρουφιάνων των μεγάλων δυνάμεων ? Γίναμε κράτος το 1830, επειδή το ήθελαν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι για να ασκήσουν τα συμφέροντα τους. Η υποκρισία περισσεύει. Η εθνικοφροσυνη δημιουργήθηκε σαν μανδύας για να κρύψει την προδοσία. Όλοι αυτοί που ξεσηκώνονται για την Μακεδονία, υπακούν ευπειθως στους νόμους του Κονγκρέσο, του Ράιχσταγκ και της Ελβετίας και της Κομισιόν. Η Μακεδονία είναι Ελληνική σε μια Νατοϊκή, Αμερικανοκρατουμενη , Ελλάδα ???
    Γιατί όλοι αυτοί δεν ξεσηκώνονται, εναντίον του ΝΑΤΟ με τις τόσες βάσεις εντός της χώρας, με τα αεροδρόμια που ανήκουν σε γερμανικές εταιρείες, με τα ξεπουλημενα λιμάνια, ή εναντίον των μνημονίων που κερδοσκοπούν οι πολυεθνικές που κατέχουν δημόσια γη και οι τράπεζες ? Γιατί δεν μιλούν για αυτην την εσωτερική, διαρκή κατοχή ?? Αν τους πεις να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νόμων που μας ληστεύουν οικονομικά, που μας στερούν ελευθερίες εργατικές και κοινωνικές, ή για τα δημοκρατικά δικαιώματα μας, σφυρίζουν αδιάφορα. Ο βασικός εχθρός και προδότης, είναι εντός της χώρας. Είναι οι εθνικόφρονες, εθνικιστές και υπερπατριωτες που κατά τα άλλα μιλουν ελληνικά.

  4. Ο τίτλος του άρθρου είναι απαράδεκτος. Βγαλμένος μάλιστα από την μήτρα των ιδεολογικών απωθημένων της αριστεράς, η οποία ήταν κυβέρνησε θέλησε να τα βγάλει (τα απωθημένα) και να παραχωρήσει τμήμα της ελληνικής ταυτότητας σε τρίτους. Κανείς άλλος δεν χρησιμοποίησε μέχρι σήνμερα τον όρο «Μακεδονομάχοι» με τέτοιο απαξιωτικό περιεχόμενο, ούτε σκέτο, ούτε ως Τρικαλινοί . Ντροπή σας. Οι Μακεδονομάχοι είναι ιστορικές προσωπικότητες και ήρωες της ελληνικής Ιστορίας, οι οποίοι πολέμησαν για την απελευθέρωση και την διατήρηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

    Δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά και άθλιος ο τρόπος του συγγραφέα να θέλει με μανία να δείξει ότι τελείωσε το ζήτημα . Αν πιστεύει ότι αυτό το θέμα έπαψε να απασχολεί τον κόσμο ή ότι άλλαξε γνώμη, ας κάνει μία δημοσκόπηση να ρωτήσει τους πολίτες αν συμφωνούν σήμερα, 2 χρόνια μετά τις Πρέσπες, με την Συμφωνία, και να τους ρωτήσει πώς αποκαλούν τους γείτονές μας. Παρά την επιμονή των ελλαδικών ΜΜΕ που έχουν πάθει «βορειομακεδονίδιτα» και δεν χάνουν ευκαιρία να αναφέρουν τον όρο, οι απλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο «Σκόπια» και «Σκοπιανοί».

    Όσο για αν ήταν καλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αυτά έχουν ειπωθεί τόσες φορές . Η ιστορική πραγματικότητα δεν αλλάζει από μία υπογραφή το 2018 και επικύρωση το 2019.

    Οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνες είναι δόκιμοι και συγκροτημένοι από την εποχή του Ομήρου, και ακόμη περισσότερο του Ηροδότου, ο οποίος την όρισε και γεωγραφικά και ιστορικά. Είναι συνυφασμένοι σε απόλυτο βαθμό με τον ελληνισμό και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού κόσμου. Το ότι μία κυβέρνηση αναγνώρισε διεθνή χρήση του όρου «Μακεδόνας» σε τρίτους, σε μη Έλληνες δηλαδή, θα αποτελεί εις τον αιώνα τον άπαντα, ακρωτηριασμό της ελληνικής ταυτότητας.

    Όλοι γνωρίζουν ότι Μακεδόνες είναι οι Έλληνες. Αυτό δεν αλλάζει. Αν οι Σλάβοι γίνουν Μακεδόνες, τότε οι Μακεδόνες τι θα γίνουν;

    Επίσης, δεν ισχύει ούτε καν ο εξαναγκασμός λόγω της Συμφωνίας. Επισήμως υπάρχει μία χώρα που ονομάζεται Ντόϋτσλαντ. Και όμως, εμείς όλοι την ονομάζουμε Γερμανία. Τη δε Φραγκία, μόνο εμείς οι Έλληνες την αποκαλούμε Γαλλία. Υπάρχει Σουόμι και Σουίς, αλλά εμείς αδιαφορούμε και λέμε Φινλανδία και Ελβετία. Εμάς δε οι δυτικοί μας ονομάζουν Γραικία και οι Τούρκοι και μερικοί Άραβες Ιωνία (Γιουνάν). Η επίσημη ονομασία δεσμεύει μόνο την διπλωματική αλληλογραφία και κανέναν άλλον.

    Το ότι τα ΜΜΕ ενέδωσαν σε μεγάλο βαθμό στο απεχθές όνομα της Συμφωνίας, δεν σημαίνει καθόλου ότι ακολουθεί ο λαός. Βγείτε και ρωτήστε τον.

  5. Νομίζουν κάποιοι ότι επειδή δεν γίνονται δημόσιες διαδηλώσεις έχει νομιμοποιηθεί η προδοσία της Μακεδονίας. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα του Κορωνοιού είχε γίνει μεγάλη συγκέντρωση στο Βελλίδιο με τίτλο “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ” . Όλοι οι Τρικαλινοί Μακεδονομάχοι ήταν εκεί, σε διάφορους ρόλους… Ουδείς πολιτικός τα τελευταία χρόνια μπόρεσε να γεμίσει το Βελλίδιο τόσο όσο εκείνη την ημέρα. Οι ομιλίες της εκδήλωσης είναι στο διαδίκτυο με θεάσεις μεγαλύτερες από κάθε πρώην και νυν πρωθυπουργό. . Έκτοτε συγκεντρώσεις δεν μπορούν να γίνουν και έχουν πλέον ενταχθεί και άλλες Εθνικές Προσβολές στην ημερήσια διάταξη για να αντιδρούμε. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο λαός έχει ξεχάσει την προδοσία. Απλά στους ήδη προδότες προστίθενται και νέοι. Η αύξηση των συνεργών μιας εγκληματικής πράξης δεν μειώνει την απαξία του εγκλήματος. Να λείπουν λοιπόν οι εξυπνάδες γιατί “όψονται εις ους εξεκέντησαν”. Παρεπιμπτόντως η κ. Πρόεδρος όταν υποδέχθηκε τον Ζάεφ ήξερε αν υπάρχει στον ΟΗΕ χώρα με το όνομα που υποτίθεται ότι αυτός εκπροσωπούσε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης