"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

Μείωση μισθών: αρνήσεις, προτάσεις και λογική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την ανάρτηση του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου που αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη μείωσης των αποδοχών όλων των βουλευτών, των Υπουργών και των συνεργατών τους, των διοικητών σε ΔΕΚΟ και Νοσοκομεία καθώς και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πλήθος παρόμοιων προτάσεων ήρθαν ως απάντηση σε ενδεχόμενο μέτρο της Κυβέρνησης για μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, λόγω των αυξημένων δαπανών που προκαλούν τα μέτρα ενίσχυσης των πληττόμενων από τον κορονοϊό.

Ακόμη το Υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε τη δυνατότητα μείωσης μισθών κατά 50% για έξι μήνες των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Το χάσμα των αποδοχών μεταξύ των εργαζομένων, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, και των εκλεγμένων βουλευτών και αυτοδιοικητικών είναι τεράστιο και δε μπορεί να συγκριθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία εμφανίζει μειωμένο κατώτατο μισθό τον Ιανουάριο του 2020 συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2010.

Σε καιρούς κρίσης το πολιτικό μας προσωπικό οφείλει να δίνει το παράδειγμα με υπευθυνότητα και να χαράξει τον δρόμο για τους πολίτες.

Εξάλλου όπως υπογράμμισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα».

Κώστας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης