"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Μεγάλη απογοήτευση στον κάμπο για το βαμβάκι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη απογοήτευση φέτος στον κάμπο για το βαμβάκι, καθώς πέρα από το γεγονός ότι 300.000 στρέμματα είναι κάτω από το νερό σε Φάρσαλα, Καρδίτσα, Φαρκαδόνα, ή ότι οι εκκοκκιστές δεν ανακοινώνουν ακόμη τιμές –αρκετοί φοβούνται ότι θα είναι πολύ κάτω από τα 40 λεπτά το κιλό- έχουμε και τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, στα υπόλοιπα «στεγνά» χωράφια, όπου συνεχίζεται η συγκομιδή.


Αιτία ο καύσωνας του Σεπτεμβρίου και το γεγονός ότι οι παραγωγοί δεν έκαναν ένα τελευταίο πότισμα μετά τις 22 με 23 Αυγούστου, οπότε συνήθως λήγει κάθε χρόνο η αρδευτική περίοδος, με αποτέλεσμα όπως λένε γεωπόνοι, τα βαμβάκια να χάσουν μάζα και να υποστούν και κάποια μικρή ποιοτική υποβάθμιση στο μήκος και βάρος της ίνας (μικρονέρ).


Χωράφια που έβγαζαν άλλες χρονιές 450 και 500 κιλά το στρέμμα, φέτος δύσκολα θα υπερβούν τα 350 και αυτό προβληματίζει έντονα τους παραγωγούς που άλλες χρονιές κάλυπταν το χάσιμο από τις χαμηλές τιμές με τις υψηλές στρεμματικές αποδόσεις.

Τιμές στα 36-38  λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου

 Τις τελευταίες ημέρες προσφέρονται από πολλά εκκοκκιστήρια και στη Θεσσαλία τιμές απο 35 με 36 ως 38 λεπτά (σε ομάδα παραγωγων στα Γιαννιτσά) στην πύλη του εκκοκκιστηρίου. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους παραγωγούς που ανέμεναν ότι έστω και με συσκολία θα πιάσουν τα 40 λεπτά φέτος, αλλά η διεθνής συγκυρία (πανδημία, οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, δολάριο) δεν ευνοεί, ενώ αρκετοί εκκοκκιστές έχουν ακόμμη αποθεματα από πέρυσι απούλητα στις αποθήκες.

thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης