"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.6 C
Trikala

Με απόφαση Κώστα Σκρέκα έργα 20 εκατ. ευρώ στις ΔΕΥΑ Τρικάλων και Πύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθούν στους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης προς όφελος των πολιτών με την υπογραφή του Κώστα Σκρέκα. Με απόφαση του Τρικαλινού Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  εγκρίθηκε η ένταξη των Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων και Πύλης στο υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ)» της δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εντάσσονται στην ανωτέρω δράση ανέρχεται στα 19.887.880 ευρώ και είναι τα εξής:

Για τη Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων:

·         Δίκτυο αποχέτευσης έργων προσαγωγής λυμάτων οικισμού Μεγάλων Καλυβίων, ύψους 9.083.200 ευρώ.

·         Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας – διάθεσης λυμάτων στις τοπικές κοινότητες Ριζώματος Πλατάνου του Δήμου Τρικκαίων, ύψους 6.032.000 ευρώ.

Για το Δήμο Πύλης:

·         Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων και βιολογικός καθαρισμός Πύλης, ύψους 4.772.680 ευρώ.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας και, σε ό,τι με αφορά, ιδιαίτερα για την περιοχή των Τρικάλων. Με τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων, που ξεκινούν σε κεφαλοχώρια του Δήμου Τρικκαίων  και στην Πύλη το αποδεικνύουμε έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και του περιβάλλοντος».

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βάσει του τίτλου, ζούμε στην χώρα όπου ένας υπουργός παίρνει (μόνος του, δεν αναφέρεται κάποιος ή κάτι άλλο) μία απόφαση, και μοιράζει απλόχερα 20 εκατομμύρια (περίπου 20 μεγάλες βαλίτσες χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων) στον τόπο όπου εκλέγεται. Τυχαίο; Νομίζετε;
    Δεν ενοχλούμαι τόσο από την ενέργεια του υπουργού, η τακτική είναι πάγια. Ζορίζομαι όμως από την νοοτροπία των υπηκόων, που ”βλέπουν” ότι θα ”πέσει χρήμα στην αγορά” και θα κινηθεί η οικονομία, με αυτόν τον τρόπο.
    Ο καημός μου είναι ότι έτσι τα βρήκα, έτσι θα τα αφήσω κατά την διάρκεια του ”περάσματος” από την ζωή. Τις πταίει; Εγώ, η μη δυνατότητα συνεννόησης, η περιρρέουσα παρακμή; Κάτι άλλο;

      • ΄΄Τα έργα του ΤΑΑ συνυπογράφονται και υπάρχουν πριν μελέτες από Δήμου, προ-έλεγχος από υπηρεσίες στην Ελλάδα και ΕΕ΄΄. ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.
        Υ.Γ. Πιτσιρικάς ήμουν, και θυμάμαι την τελευταία εβδομάδα των Δημοτικών εκλογών να ρίχνουν στην γειτονιά μου άσφαλτο. Ρώτησα τους μεγάλους στο καφενείο, γιατί τώρα και σκάσανε στο γέλιο…

  2. Το καραντί το καραντί θα μας μπατάρει
    σάπια βρεχάμενα τσιμέντο και σκουριά
    από νωρίς δεξιά στη μάσκα την πλωριά
    κοιμήθηκεν ο καρχαρίας που πιλοτάρει…
    Υ.Γ. Τα είπε άλλος, με πρόλαβε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης