"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

«Μουδιασμένη» η Λάρισα από τον τραγικό θάνατο του φοιτητή στο κέντρο της πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, το γεγονός πως έφυγε με τόσο άδικο τρόπο ένας τόσο νέος άνθρωπος. Ο 22χρονος φοιτητής με καταγωγή από τα Χανιά, έχασε τη ζωή του χθες το πρωί στο κέντρο της Λάρισας εξαιτίας της κατάρρευσης τμήματος περίφραξης κατοικίας που βρίσκεται στη γωνία των δρόμων Ασκληπιού και Οικονόμου εξ Οικονόμων. Τα αίτια της ανείπωτης αυτής τραγωδίας ερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα ωστόσο με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα χθες, Κυριακή πρωί λίγο μετά τις 7 και μισή, ο άτυχος νεαρός επέστρεφε από διασκέδαση με φίλους τους. Όταν πέρασε έξω από το εγκαταλελειμμένο κτίριο, σύμφωνα με την EΡΤ, για άγνωστο λόγο κλώτσησε την μεταλλική πόρτα του σπιτιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τμήμα της περίφραξης, από το οποίο στηριζόταν η πόρτα, να καταρρεύσει με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ένας νεαρός που άκουσε τις κραυγές των φίλων του φοιτητή, έσπευσε για βοήθεια. Εκεί βρέθηκε ασθενοφόρο και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ήταν όμως αργά για τον 22χρονο. Σε κατάσταση σοκ οι φίλοι του που συγκεντρώθηκαν στο σημείο δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Τραγική ειρωνεία: Ο άνθρωπος που έσπευσε για βοήθεια, είχε ενημερώσει στο παρελθόν τον Δήμο και την Πολεοδομία για να έρθουν οι ιδιοκτήτες των οικημάτων και να επισκευάσουν τα ετοιμόρροπα σπίτια. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο, κομμάτι του τοιχίου είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό και είχε επισκευαστεί.

Λίγη ώρα αργότερα ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει τα εξής:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για το θάνατο του 22χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν για άγνωστους λόγους υποχώρησε τμήμα περίφραξης ιδιωτικής εγκαταλειμμένης  οικίας στη Λάρισα.

Πρόκειται, αναμφίβολα για τραγωδία, τα αίτια της οποίας διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά στους ιδιοκτήτες τέτοιων επικίνδυνων  κτιρίων ότι η άρση της επικινδυνότητας σύμφωνα με το νόμο, είναι αποκλειστική ευθύνη τους».

Λουλούδια στο σημείο

Από νωρίς χθες το απόγευμα αρκετοί Λαρισαίοι βρέθηκαν στο σημείο της τραγικής αυτής ιστορίας για να αφήσουν λίγα λουλούδια και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του, ενώ συγκλονίζει μήνυμα στο οποίο αναφέρει: «Καλό ταξίδι παλικάρι μου. Συγνώμη για τον κόσμο μας!».

larissanet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης