"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Νέα Σμύρνη : Επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας – Φόβοι για συνέχιση της βεντέτας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί οι περισσότεροι, μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη να είπαν ότι η «βία φέρνει βία», όμως, τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον επικίνδυνο δρόμο στον οποίο μπαίνει η χώρα, αν συνεχίσει να κυριαρχεί ένα κλίμα εμφυλίου και μια βεντέτα μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων.

Χθες στη Νέα Σμύρνη τα σοβαρά επεισόδια δεν έγιναν βεβαίως από τους χιλιάδες οικογενειάρχες με τα παιδιά τους που κατέβηκαν για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας. Ουδεμία σχέση είχαν με εκείνους που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον ξυλοδαρμό του νεαρού από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή. Ηταν προσχεδιασμένα επεισόδια, ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας σύγκρουσης που ήταν αναμενόμενο να είναι και σκληρή.

Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αλλά και οι ακρότητες, πολλές φορές αστυνομικών κατά πολιτών κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους, δείχνει ότι το σκηνικό της βίας που στήθηκε χθες δυστυχώς μπορεί να έχει και συνέχεια. Παρά το μήνυμα αυτοσυγκράτησης από τον πρωθυπουργό χθες, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις καθώς από τη μια υπάρχουν αστυνομικοί που θα θελήσουν να πάρουν εκδίκηση, κι από την άλλη πολλοί δεν θα ανεχτούν ακρότητες από αστυνομικά όργανα.

Οταν ακούγονται από τους αστυνομικούς «πάμε να τους σκοτώσουμε» ή από διαδηλωτές να χτυπούν βάναυσα τον αστυνομικό στο κεφάλι επί 2.5 λεπτά, τότε είναι σίγουρο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης