"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.7 C
Trikala

Νέες καθυστερήσεις στον Ε 65 – Στον αέρα ο σχεδιασμός για την έγκαιρη παράδοση του νοτίου τμήματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενώ απομένει πλέον η παράδοση του τμήματος από το 14,5 χιλιόμετρο έως το 32,5 χιλιόμετρο [ νότιο τμήμα του Ε 65 ] το οποίο θα συντομεύσει την διαδρομή Τρίκαλα-Αθήνα, η έλλειψη χάραξης για 4 χιλιόμετρα στο τμήμα αυτό, καθιστά ανέφικτη πλέον την παράδοση για φέτος του Νοτίου τμήματος του Ε65 και αναβάλλει την παράδοση για το τέλος του 2022. 

Η υπάρχουσα χάραξη προβλέπει ότι ο οδικός άξονας θα διέλθει άνωθεν της νέας σιδηροδρομικής σήραγγας(κατασκευής ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ).

Δεν κρίνεται όμως τεχνικά ασφαλής από την εταιρεία υλοποίησης του έργου(ΤΕΡΝΑ), αφού όταν κατασκευάστηκε προ ολίγων ετών η σήραγγα, δεν είχαν προβλεφθεί ανάλογες στατικές μελέτες και δομικές ενισχύσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνεται η επανασχεδίαση του τμήματος και παράκαμψη της περιοχής συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι το νότιο τμήμα του Ε 65  θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2023.

Μέχρι να επιλυθούν τα πολιτικά και νομικά προβλήματα με την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, θα υπάρξουν σίγουρα αρκετοί μήνες καθυστέρηση, ενώ πρόσθετος χρόνος θα χρειαστεί για τις νέες παρεμβάσεις.

Τέλος, κλείδωσε η παράδοση του τμήματος το οποίο θα αποφεύγει την Λαμία και θα εξυπηρετεί την πρόσβαση προς Καρπενήσι. Η παράδοση θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης