"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Νέο ΕΣΥ – “Καν’ το όπως στο Μπεργκαμο”

lafarm

Σχετικά άρθρα

“ΝΈΟ ΕΣΥ” από τα πολύ παλιά. Έτσι θα μπορούσε να περιγράφει η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας :16.519 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός Μ. Ε. Θ σύμφωνα με έγγραφο του ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των θυμάτων εκτός Μ. Ε. Θ αφορά όσους έχασαν τη ζωή τους εντός και εκτός Νοσοκομείου. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς που πέθαναν εκτός ΜΕΘ δεν μπόρεσαν να βρουν ένα κρεβάτι εντατικής αλλά σίγουρα για ένα μεγάλο μέρος των θυμάτων συνέβη ακριβώς αυτό.

Την ίδια ώρα και λόγω της μετατροπής του συστήματος σε “μιας νόσου” και του παγώματος άλλων ιατρικών πράξεων εκτός κορονοιου αυξήθηκε η θνητότητα σε σχέση με το 2019 με 6.311 θανάτους!!!

Κοντολογίς 7στους 10 νεκροί από κορονοιο κατέληξαν εκτός ΜΕΘ και 6.311 σύνολο διετίας λόγω μετατροπής συστήματος σε μια νόσο.

Αντί λοιπόν να ενισχύσουν το ΕΣΎ που έδωσε και δίνει καθημερινή μάχη και τα καταφέρνει ακόμη και σκληρά υποστελεχωμενο αυτοί φέρνουν το το πολύ παλιό “νέο ΕΣΥ” με συγχώνευσεις, part time εργασία, πληρωμές από την τσέπη των ασθενών κλείσιμο κλινών, τμημάτων, κέντρων υγείας ακόμη και νοσοκομείων.

Υπάρχει πολύ κοντινό παράδειγμα δίπλα μας για το αποτυχημένο μοντέλο που θέλουν να φέρουν. Είναι το μοντέλο του Bergamo στην Ιταλία όπου η σταθερή υποχρηματοδοτηση και τα ΣΔΙΤ έφεραν την χώρα πριν την κρίση covid με 8,6 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100000 άτομα πολύ κάτω δηλαδή από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 15,9.

Νεο ΕΣΎ λοιπόν….. εμπρός…. πίσω.

Βάϊος Τάσιος

Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης