"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.2 C
Trikala

Νομός Τρικάλων : “Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι, ατάκτως ερριμμένοι”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άλλο ένα μνημείο στρεβλής ιεράρχησης προτεραιοτήτων και παντελούς έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού της Δημόσιας διοίκησης για τη περιοχή μας, αποτελεί η πρόσφατη έναρξη εργασιών κατασκευής σταδίου (γηπέδο ποδοσφαίρου με στίβο) στο Παλαιομονάστηρο, με χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών(Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2) και προβλεπόμενη δαπάνη του έργου ύψους…1.350.000 εκατομ. ευρώ..!


Ένα Φαραωνικό έργο σε μια μικρή κοινότητα του νομού, που η ποδοσφαιρική της ομάδα αδυνατεί ακόμη και να συμπληρώσει 11άδα για τα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ την ίδια στιγμή 10 km βορειότερα εκκρεμεί ακόμη η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στις Καρυές, που μαζί με το παρακείμενο ποδηλατοδρόμιο στέκουν εδώ και 20 χρόνια ημιτελή η σε άθλια κατάσταση, παρ` ότι απόλυτα αναγκαία για τους αθλητές και τους φοιτητές.


Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι η πόλη των Τρικάλων αποτελεί μοναδική περίπτωση στη Θεσσαλία που το κολυμβητήριο της δεν διαθέτει πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών(50m), ενώ για την δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου παραδόξως και πέρα από κάθε λογική, προτιμήθηκε η περιοχή της Σωτήρας και όχι το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Φλαμουλίου που είναι δίπλα στα ΤΕΦΑΑ.


Τα παραπάνω αποτελούν ένα κλασικό δείγμα της κακοδιαχείρισης των : “Δημοσίων πόρων, που στη πραγματικότητα δεν είναι παρά χρήματα των φορολογουμένων”(Μάργκαρετ Θάτσερ), τόσο σε επίπεδο των ΟΤΑ του νομού όσο και σ` αυτό της κεντρικής διοίκησης.


Συνάγεται απερίφραστα λοιπόν το συμπέρασμα, ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και οι όποιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις – υποδομές στο νομό, δεν είναι στην ουσία τίποτα παραπάνω από : “Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι, ατάκτως ερριμμένοι” όπως έλεγε πριν 2.500 χρόνια ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης.

Κώστας Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης