"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Ξεκινά στα Τρίκαλα η εξ αποστάσεως διδασκαλία – Πυρετώδεις προετοιμασίες στα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Και στα Τρίκαλα τα σχολεία καλούνται να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως διδακτική επικοινωνία με τους μαθητές και οι σχολικές μονάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Η διδακτική επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί από τις οικίες του εκπαιδευτικού και των μαθητών/τριων, που θα θελήσουν μετά από σχετική ενημέρωση να συμμετάσχουν.

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και καινοτόμο εγχείρημα που υλοποιείται με μεγάλη ταχύτητα και είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Τρικαλινή εκπαιδευτική κοινότητα.

Ήδη σε κάποια σχολεία ξεκίνησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στα υπόλοιπα.

Τα προβλήματα που αφορούν την προετοιμασία και την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης δεν είναι λίγα ενώ η β/θμια εκπαίδευση Ν. Τρικάλων συνεχίζει την προετοιμασία με πυρετώδεις ρυθμούς.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα : Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και έχει δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες που ήρθαν από το ΥΠΑΙΘ, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως αυτό είναι εφικτό, λαμβανομένων υπόψη των τεχνικών μέσων, που βρίσκονται στη διάθεση κάθε σχολικής μονάδας(και αυτά είναι επαρκή), αλλά κυρίως της δυνατότητας και της σχετικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών να διδάξουν εξ αποστάσεως.

Μιλάμε για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο, που μπορεί να γίνει από τον εκπαιδευτικό και από το σπίτι του ή από το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου του.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δε θα έχει σκοπό την παράδοση νέας ύλης, αλλά την εμπέδωση της διδαχθείσας με ασκήσεις , ερωτήσεις, απορίες των μαθητών κ.λ.π και κυρίως την ενίσχυση του αισθήματος των μαθητών ότι το σχολείο είναι δίπλα τους και τους στηρίζει.

Ξεκινήσαμε από τη Γ Λυκείου και θα προχωρήσουμε με τις άλλες τάξεις του Λυκείου ,ΕΠΑΛ και των Γυμνασίων. Υπάρχουν προβλήματα, γιατί το μέτρο θα εφαρμόζεται διαφορετικά , ανάλογα με τη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς που μπορεί να το αναλάβουν αλλά και γιατί πολλοί μαθητές δεν έχουν, όπως δηλώνουν οι γονείς τα μέσα ή τη δυνατότητα καλής σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση μας βάζει ωστόσο στην αναγκαιότητα να βρούμε λύσεις και κάνω έκκληση στους εκπαιδευτικούς μας να ανταποκριθούν με το βέλτιστο τρόπο σ’ αυτήν τη νέα πρόκληση.

Ήδη κάποια σχολεία έχουν αρχίσει με επιτυχία αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα μας ζητήθηκε από το Υπουργείο να ενημερωθεί για τις ηλεκρονικές διευθύνσεις των εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της τηλεργασίας / τηλεκπαίδευσης.

Θεωρώ ότι η πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα προσφέρει ουσιαστική μαθησιακή υποστήριξη στα παιδιά μας.


Αυτός ο χρόνος, μακριά από το σχολείο και τις καθημερινές δραστηριότητες ,μπορεί να γίνει ένας χρόνος για γόνιμη και δημιουργική μελέτη για τους μαθητές μας.

Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί από τη μεγάλη αυτή κρίση, φτάνει να εφαρμόσουμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης