"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ετοιμάζουν «πακέτα» που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το άνοιγμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στους ιδιώτες προχωράει απρόσκοπτα με την κυβέρνηση να προσθέτει νέα κομμάτια στο παζλ της εμπορευματοποίηση της υγείας.

Σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που διαμαρτύρονται για «προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν».

Το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλο και σύντομα θα βγουν προγράμματα από ιδιωτικές ασφαλιστικές που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει κανονικά ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης θα κληθεί να πληρώσει εις διπλούν.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις και το χέρι στην τσέπη

Υπενθυμίζεται πως το κόστος για των νοσηλειών στα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία το επωμίζεται ο ασθενής. Οι επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά αλλά και εξαιρετικά βαριά) με το κόστος τους κυμαίνεται από 300 μέχρι και 2.000€ ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επέμβασης.

Με την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών το κόστος θα είναι προφανώς ακόμη μικρότερο αλλά το χέρι στην τσέπη θα έχει μπει.

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδεοληψία είναι να παρουσιάζεις ως λύση του προβλήματος που εσύ δημιούργησες,τους νόμους της ζούγκλας της αγοράς (ο δυνατός φραγκατος με νόμιμο η μη φακελάκι ζει) και πραγματικότητα είναι πως το πρόβλημα εξαφανίζεται με κάμποσες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά στα οργανόγραμματα… Ετοιμαστείτε λοιπόν να μετρήσετε σε πόσο καιρό θα εμφανιστούν και παραλίστες

      • Κανονικά πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη χρεοκόπησαν αλλα τώρα που θυμήθηκα μας τους φορτώσατε στο σβέρκο.

        Υ.Γ: Τα όπλά που έχουν σταλεί στην Ουκρανία και τα πυρομαχικά που καταναλώνονται εναντίον των Χούθι θα μας πεις ποιος τα πληρώνει; Γι αυτές τις περιπτώσεις η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε; Και να μη μιλήσω για άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις γιατί τότε μπορούμε να βρούμε όχι ένα λεφτόδεντρο αλλά ολόκληρο δάσος.

  2. Aν θες να μη στείλουμε όπλα στην Ουκρανία ή φρεγάτα για τους Χούτις, ετοιμάσου να έχεις στο σβέρκο τον Πούτιν ή το Ιράν.

  3. Σιγά μη φτάσω και στους χουθι.Εχει εδώ λεφτά για γιατρούς όσα θες…. 1)κλεμμένα από τράπεζες μπατακια που ανακεφαλοποιηθηκαν τρεις φορές με χρήματα του κόσμου και δεν έχουν πληρώσει φόρο εδώ και δέκα χρόνια,2)κρατικοδιαιτους εφοπλισταδες με 56 φοροαπαλλαγές, αφορολογητο πετρέλαιο και “εθελοντική” φορολόγηση,3) μεγάλα super market που με την κερδοσκοπία τους ο τζίρος τους εκτοξεύτηκε και ξεπέρασε τα 25δις ευρώ μόνο για το 2023 και πολλά άλλα δις με τα οποία όχι μόνο προσλαμβάνεις προσωπικό αλλά χτίζεις και 10 υπερσύγχρονα νοσοκομεία.Υ.Γ ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ 50ΔΙΣ ΦΕΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΟΑΖΟΦ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ (ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΆΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ)ΚΑΙ ΣΚΟΝΤΑΜΕΝΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΠΙΌΝΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ….ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΣ ΟΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ..

    • -Αν θες οικονομία χωρίς τράπεζες, πήγαινε στη Βόρεια Κορέα
      -Αν θες να φορολογήσεις εφοπλιστές, τα πλοία τους φεύγουν
      -Αν θες να φορολογήσεις τα τρόφιμα, θα αυξήσεις τις τιμές και άλλο

      Καθηγητή τον Γιάνη είχες στα οικονομικά?

      • Άντε βρε ΣΧΟΛΙΟ, δύο εβδομάδες σε περιμένω να πεις κάτι για τη Β.Κορέα. Επιτέλους, θα παρεξηγηθεί ο Κιμ.
        ΥΓ. Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες και σύγκρινε το με την ανάλυση του λήμματος ”ραγιάς”.

  4. Τι λε ρε παιδί του Μπλεκ και της Μανίνα? Εσύ ποιόν είχες καθηγητή τον Άδωνι;Δεν ξέραμε πως για να έχεις δικαίωμα να χειρουργηθείς έγκαιρα το 2024 όταν χρυσοπληρωνεις για σύστημα υγείας κάθε μήνα εισφορές θα πρέπει να τα σκάσω και από πάνω η να κάνω το σταυρό μου μπας και πληρώσει κανας άλλος;;Εσύ που το είδες αυτό;σε ποια καπιταλιστική μπανανία μα τα χιλια ελαφια.Αλλα τι περιμένεις να νομοθετεί κρυφό χρυσαυγιτης οπαδός του Χίτλερ.Αφου τον άνθρωπο τον βλέπουν κι αυτόν ως ιδιοκτησία και τον χωρίζουν σε ανώτερο και κατώτερο ανάλογα με τα φράγκα οι φασίστες.

    • Εφαρμόζεται εδώ και χρόνια ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων και ιατρείων σε χώρες της ΕΕ και στη Βρετανία.
      Δεν στο είπαν στην καθοδήγηση…?

      • Δηλαδή ΣΣΧΟΛΙΟ (από το σσοκολατάκια) στη Γερμανία έτσι γίνεται; Πες το για να γελάσουν οι ποικιλόχρωμες αίγες. Πες, πες, κάτι θα μείνει.
        ΥΓ. 150 μέτρα έπεσε η βόμβα δίπλα στο Μητσοτάκη ή 170; Γιατί δεν μας το διευκρίνισε ο Διεθνής τύπος (ντιπ μπούφος αυτός, δεν ανέφερε τίποτις).

      • Ρε αυτά δεν τα πιστέυετε ούτε εσείς που τα γράφετε. Από πότε η Ρωσία είναι εχθρική χώρα;

        Υ.Γ:Αυτά για το Ιράν τα σκέφτεσαι πριν τα γράψεις ή αφήνεις το χέρι να γράφει μόνο του;

        • Όταν δεν έχεις ιδέα για διεθνή πολιτική, είναι λογικό να είσαι επαναστάτης του ανόητου, και να συμμετέχεις σαν πρόβατο σε πικετοφορίες δικαιωματιστών υπέρ της ισλαμικής λαθροεισβολής και του Πούτιν.

          • Απάντηση θα δώσεις στο ερώτημα αν η Ρωσία είναι εχθρική χώρα;

            Όσο για τη «λαθροεισβολή» στην οποία αναφέρεσαι να διαμαρτυρηθείς στο αφεντικό σου. Θα τους φέρει νόμιμα γιατί δεν βρίσκουν δούλους για τα καλοκαιρινά κάτεργα.

            Υ.Γ: Διάλεξε ένα όνομα επιτέλους. Αφού παντού τα ίδια γράφεις.

  5. Χαζοδ…εεε Λεφτοδεντρο..Εννοείς τη Μ.Βρετανια των φεουδαρχικών καταλοίπων και των πριγκιπισσών όπου για να δεις γενικό γιατρό έχει αναμονή 3 μήνες;; Μάλλον εσύ δεν έχεις πάει ποτέ εκεί για να δεις γιατρό.. ωραίο παράδειγμα αυτογκόλ….Δε μπα να χτυπιέται όποιος θέλει και να ψωφαει…ντεπον και αναμονή στις λίστες ντροπής..σαν κι αυτές του Αδολφ..εε Άδωνη . Αυτά θέλουν να μας φέρουν… Έφτιαξαν τεχνίτες αναμονες τόσα χρόνια όπως και εκεί και παρουσιάζουν ως λύση το φακελάκι.Εκει βέβαια τα διέλυσαν τόσο που πλέον λόγω της απαξίωσης των Άγγλων προς το επάγγελμα.. παρακαλάνε τους συλλόγους της Ελλάδας και του Πακιστάν για κάνα γιατρό

    • Tα προβλήματα των ώριμων αστικών κοινωνιών, εμφανίζονται μετά την Ελλάδα, και η εφαρμογή αντίστοιχων λύσεων εδώ αργεί, λόγω του λαϊκισμού που χαρακτηρίζει δεκαετίες την πολιτική ζωή και οδήγησε στην χρεωκοπία.
      Είσαι τόσο άσχετος με το NHS, που μιλάς μόνο για όσα διαβάζεις στις κομματικές φυλάδες.

  6. Εξυπνάκια ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ, όλα τα ώριμα, μετά από λίγο γίνονται βορά των σκουληκιών. Ειδικά οι κοινωνίες.
    Εσύ τι διαβάζεις; Καθημερινή;

  7. NHS :Στη λίστα αυτή περιμένουν άνθρωποι όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν από ορθοπεδικά μέχρι καρδιολογικά προβλήματα ή ακόμα και καρκίνο. 4,5 εκατομμύρια ασθενών περιμένουν μέχρι πέντε μήνες μέχρι να εξυπηρετηθούν, σχεδόν 3 εκατομμύρια ασθενείς πέντε μήνες μέχρι έναν χρόνο, ενώ 400.000 χιλιάδες περιμένουν πάνω από έναν χρόνο… Αυτά που δεν μαθαίνεις εσύ από τη δική σου καθοδήγηση…Στον NHS ψάξε τα αυτά ασχετε και στη Eurostat όχι στο στη Μανίνα

    • Για δες τις 102.000 αναμονές χειρουργείων στο ΕΣΥ και το φακελάκι, άσχετε.
      To 27% της θνησιμότητας στην Ελλάδα οφείλεται στον καρκίνο, όταν στην Ευρώπη κατά μέσο όρο η θνησιμότητα από τη νόσο είναι 18%.

  8. Ναι ρε ξανθιά αυτό λέμε τι δεν καταλαβαίνεις;Πως οι αναμονες είναι δημιούργημα των ελλείψεων σε προσωπικό που οι ηγέτες σου δημιούργησαν για να χαρίζουν τα φράγκα αλλού.Το ίδιο και το φακελάκι..Δικό σας είναι το σύστημα δεν το κατάλαβες ακόμη;.Οτι περιγράφεις εσείς το δημιουργήσατε και τώρα πάτε την από εσάς παραγόμενη διαφθορά να την νομιμοποιήσετε.Επισης πανάσχετε η αυξημένη θνησιμότητα στον καρκίνου στην Ελλάδα οφείλετε στην ανυπαρξία Π.Φ.Υ και πρόληψης επειδή έχετε μετατρέψει τα Κ.Υ σε απλα συνταγογραφια και τίποτα άλλο.Δεν έμαθες ακόμη πως στα Κ Υ κόψατε τα μικροβιολογικά εργαστήρια λόγω κόστους και ο κόσμος των χωριών που δεν έχει να πληρώσει κάνει προληπτικές εξετάσεις μια φορά στα 10 χρόνια;Δεν έμαθες πως τα ιατρεία των χωριων που είναι το πρώτο σημείο πρόσβασης σε γιατρό,τα έχετε αφήσει χωρίς θέρμανση με ξυλόσομπες και σπασμένα τζάμια που φιλοξενούν περιστέρια.Δεν έμαθες ακόμη πως στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο Γαστροεντερολος και δεν υπάρχουν ουσιαστικά ραντεβού για προληπτικές ενδοσκοπικές εξετάσεις;; Κατάλαβες πως θερίζει ο καρκίνος ασχετε Δαπιτη που κάνεις και κοινωνικο αυτοματισμό;Ο καρκίνος θερίζει όταν δεν έχεις ποιος να τον διαγνώσει έγκαιρα….. Αυτά λέγονται δολοφονικές πολιτικές στην υγεία.

    • Βρήκες τη λύση, διορισμούς στο ΕΣΥ με λεφτόδεντρα, για να κάθονται μετά χωρίς αξιολόγηση.
      Όσα κατεβατά και να γράψεις, δεν αλλάζεις την πραγματικότητα, στο κρατικό ΕΣΥ σου.

      • Ποιοί κάθονται ρε τενεκέδες που δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που λέγεται Εργασία και πιάνετε και στο στόμα σας το υγειονομικό προσωπικό. Όσες φορές έχω βρεθεί σε νοσοκομείο (και αναφέρομαι στις καλές εποχές) «βγάζανε φωτιά» τα πόδια τους. Εκτός κι αν έχεις υπόψη σους τίποτα αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία και βγάζεις από εκεί τα συμπεράσματα.

        • Για πήγαινε στο ΚΥ του “Τούβλου” και μέτρα πόσες αποσπασμένες νοσηλεύτριες έχει, για να μη δουλεύουν στα Νοσοκομεία τους και πόσες έχουν βαφτιστεί “διοικητικό προσωπικό” στο Νοσοκομείο…αλλά μετά ζητάει διορισμούς

          • Δεν μένει να μας πεις ποιό πολιτικό γραφείο τις έχει αποσπάσει. Με και τέτοια ρουσφέτια καταφέρνουν και μας κάθονται στην πλάτη. Να κοπούν τα ρουσφέτια και να δουμε αν θα σας εκλέξουν όχι κυβέρνηση αλλά ούτε διαχειριστές σε πολυκατοικία.

            • Εγώ δεν τους ψήφιζα, αλλά τους ψήφιζε η πλειοψηφία του λαού μεταπολιτευτικά και τώρα γκρινιάζουν που τους ήρθε ο λογαριασμός της χρεωκοπίας σε αυτούς και τα παιδιά τους, που θα πληρώνουν τα χρέη.

    • Τώρα αγαπητέ ”Τούβλο” θα σε πετάξει ο λεγάμενος- το ΣΧΟΛΙΟ δηλαδή- κάτι για τη Β.Κορέα, ή για την ΕΣΣΔ ή για τη φοροδιαφυγή και ”καθάρισε”. Όταν τρώει ”γωνία” αυτά λέει. (και αυτά από τη wikipedia τα ξέρει, βιβλίο δεν άνοιξε ποτέ, με τα σκονάκια της δαπνουδουφουκού βολεύτηκε).
      ΥΓ. Ξέχασα. Μπορεί να σε πει και για το Γιάνη.

  9. Τόσες όσες αποσπά ο κομματικός μηχανισμός σας για να κάνει τη “δουλειά”του στις εκλογές… Πληρώστε τώρα 6000 το μήνα σε κάνα μπουταλα κομματικό άχρηστο αμόρφωτο διοικητή και μη μας περιγράφεις άλλο τους μηχανισμούς με τους οποίους κερδίζετε τόσα χρόνια τις εκλογές…. δικοί σας μέθοδοι είναι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης