"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Οι αυτόκλητοι αρχηγοί και ηγέτες πρέπει να γίνουν παρελθόν..

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το θέμα δεν έχει να κάνει με το ποιος θα “υποδύεται” τον αρχηγό, ούτε αν θα είναι άντρας ή γυναίκα, ούτε αν θα είναι ακαπνος ή μπαρουτοκαπνισμενος..

Αλλού είναι το θέμα… Να πέσουν στο τραπέζι σκέψεις, οράματα και να βρεθεί η χρυσή τομή των προγραμμάτων…. Να μπουν στην άκρη κομματικές ταυτότητες και να ανασταλουν κομματικοί ρόλοι, αν υπάρχουν.

Να “μπούνε” πίσω τα θέλω και οι προσωπικές φιλοδοξίες… Να υπάρξει σεβασμός στη συμφωνία η οποία θα λέει: “πως ο μόνος λόγος που θα ενώνει από εδώ και μετά θα είναι η κοινή επιθυμία για το καλό του Δήμου και των δημοτών”.

Να στηριχτεί η προσπάθεια και να δοθεί προτεραιότητα στο να “βγουν” μπροστά νέοι άνθρωποι (όχι μόνο ηλικιακά), άνθρωποι με φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες… Η λογική της συγκέντρωσης της αρνητικής ψήφου προς την τωρινή δημοτική αρχή, μπορεί να βοηθήσει στην εκλογική νίκη, αλλά θα “βρεθεί” μπροστά.

Και η ιστορία “μιλάει” για άσχημες συνέπειες… και Μπούμερανγκ… Για να πετύχει κάτι καλό και σωστό είτε μικρό είτε μεγάλο, πρέπει να συγκεντρώνει μαζί με την θετική ψήφο και νέα πρόσωπα που να έχουν την θέληση για αλλαγές, την όρεξη για δουλειά, την διάθεση για προσφορά, την τόλμη για τομές αλλά με βασικό χαρακτηριστικό την συμμετοχή.

Η λογική που λέει: “κοιτάμε μόνο την θητεία που ξεκινάει και όχι πως θα εκλεγούμε ξανά”, πρέπει να είναι το κεντρικό σύνθημα…. Παλιοί και καινούργιοι, νέοι και ηλικιωμένοι, γυναίκες και άνδρες να είναι όλοι ίσοι μεταξύ ίσων, χωρίς διακρίσεις, συμφωνίες πάνω και κάτω από το τραπέζι, υποσχέσεις, ταξίματα για οφιτσια, θέσεις καρέκλες και τα γνωστά.

Και αν τελικά ο λαός του δήμου και η κοινωνία των πολιτών αποφασίσει να στηρίξει μία τέτοια προσπάθεια με την ψήφο, τότε αυτόν το λαό πρέπει να υπηρετήσουν χωρίς δεσμεύσεις, συμφωνίες, διαμαρτυρίες, ανταλλαγματα.

Να μην επαναληφθούν λάθη περασμένων εκλογικών αναμετρήσεων, γιατί το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν το δήμο πολλά βήματα πίσω..

Και αφού όλα αυτά συζητηθούν και συμφωνηθουν, τότε ο ηγέτης ο οποίος θα τραβήξει μπροστά, θα έχει ήδη αναδειχτεί και θα τον ακολουθήσουν…. Οι αυτόκλητοι αρχηγοί και ηγέτες πρέπει να γίνουν παρελθόν..

Hλίας Καραμάνος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά Ηλία τα πιστεύεις;Η πράξη απέδειξε άλλα?Πρόταση:Όχι αντιμισθίες,προσφορά στον τόπο μας,Και μετά έλα να δεις πόσοι θα ασχοληθούν με τα κοινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης