"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.4 C
Trikala

Οι τρεις Τρικαλινές πρέσβειρες της κτηνοτροφίας , Ιωάννα Καρρά, Ζωή Καρρά, Αθανασία Καρρά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ιωάννα, η Αθανασία και η Ζωή  είναι ωφελούμενες του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», οι οποίες παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» το οποίο υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι τρείς αδερφές μαζί με τη μητέρα και τον θείο τους, διαχειρίζονται την οικογενειακή φάρμα Καρρά-Μανδράκη με 1.200 γίδια ελευθέρας βοσκής, στο Ελληνόκαστρο Τρικάλων.

Αν και από μικρές είχαν αποφασίσει ότι θα ασχοληθούν με την οικογενειακή φάρμα, θέλησαν πρώτα να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες σπουδές που θα τους επέτρεπαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης.  Έτσι, η Ιωάννα ακολούθησε σπουδές οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Η Ζωή έχει τελειώσει χημικός μηχανικός με κατεύθυνση τα τρόφιμα και η Αθανασία είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός με κατεύθυνση μηχανές και ενέργεια.

Η Ιωάννα  δηλώνει «Θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν δρόμο ο οποίος περνά από τη γνώση, τη συνεργασία και την τεχνολογία. Το Θερινό σχολείο μας έδειξε τον τρόπο, δίνοντάς μας χρήσιμες ιδέες και εργαλεία που πλέον ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε στην οικογενειακή μας επιχείρηση για να την εκσυγχρονίσουμε».

Στα άμεσα σχέδια της Ιωάννας και των αδερφών της είναι να ανοίξουν το δικό τους τυροκομείο και να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους που οφείλονται στον τρόπος εκτροφής και τη χλωρίδα της περιοχής. Έχουν επίσης τοποθετήσει στα ζώα τους συσκευές GPS ώστε να βλέπουν τις διαδρομές που πραγματοποιούν.

Οι γνώσεις που έλαβαν από το πρόγραμμα, τους ώθησαν επίσης στην ανάπτυξη επαφών και στην αναζήτηση συνεργασιών με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής, μεταδίδοντας έτσι στον τόπο τους, την κουλτούρα συνεργασίας και δικτύωσης, αξίες τις οποίες προωθεί το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης