"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Οργή στα Τρίκαλα : Έστειλαν εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία δεν τελειώνει το μαρτύριο της γραφειοκρατίας του Ελληνικού κράτους. Εκτός από τους λογαριασμούς ενέργειας στα πλημμυρισμένα μη ηλεκτροδοτούμενα, κλειστά και ακατοίκητα σπίτια τώρα ήρθε και ο ΕΝΦΙΑ. Για τα κόκκινα σπίτια, αυτά που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, έρχονται στους ιδιοκτήτες ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν οι πλημμυροπαθείς πολίτες είχαν συμπληρώσει τις αιτήσεις τους για την κρατική αρωγή, κάπου στην αίτηση έγραφε ότι απαλλάσσονται για τον ΕΝΦΙΑ, για 3 έτη. Τώρα θα πρέπει να πάνε στην Εφορία με όλα τα δικαιολογητικά τους και να αποδείξουν ότι είναι πλημμυροπαθείς με κόκκινα, κίτρινα, πράσινα, μπλε, μωβ, άσπρα, μαύρα σπίτια… Δεν αναφερόμαστε απλά σε παραλογισμό, εδώ μιλάμε για ένα κράτος απάνθρωπο, ανάλγητο και ασυγχρόνιστο…. Ελλάς το μεγαλείο σου…!!! Υπομονή και δύναμη σε όσους μπλέκουν με αυτά τα γρανάζια…

ΑΑΔΕ :

«Όσοι πολίτες δεν έλαβαν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητά τους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές από 1/7/2023 και μετά, μολονότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, επειδή δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ της φορολογικής του κατοικίας, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά», απαντά στις καταγγελίες τους η ΑΑΔΕ.

Με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα «Αρωγή», η ΑΑΔΕ προχώρησε συνολικά σε απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ σε 11.230 ΑΦΜ, για δικαιώματα ιδιοκτησίας επί κτιρίων και σε 25.432 ΑΦΜ για δικαιώματα ιδιοκτησίας επί αγροτεμαχίων.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης