"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη: Το κράτος δικαίου είναι στα «χάι» του – Στα… τάρταρα το Ευρωκοινοβούλιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε φιλοκυβερνητική τροχιά βρέθηκαν 49 δικαστές του Αρείου Πάγου  που πήραν θέση απέναντι σε ψήμισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  που καταδίκασε τη χώρα μας, για το κράτος δικαίου.

Αντίθετα, δεκατρείς ανώτατοι δικαστές μειοψήφισαν μη υιοθετώντας την άποψη της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, η οποία συγκάλεσε την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ζητώντας, για πρώτη φορά στα χρονικά, να πάρουν θέση οι δικαστές για απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που είναι θεσμικό πολιτικό όργανο της Ευρωπαικής Ενωσης και την απάντηση θα έπρεπε να τη δώσει η Κυβέρνηση.

Με πλειοψηφία 49 υπέρ, 13 κατά, η Διοικητική Ολομέλεια αποφάσισε ότι το ψήφισμα αποτελεί ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών αρχών,   σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, με αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις».

Αντίθετα η μειοψηφία των 13 Αρεοπαγιτών είχε τη γνώμη ότι, το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Απουσίασαν περίπου 20 δικαστές, οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να πάρουν θέση…

ieidiseis.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιός παρεμβαίνει που ειναι το ερώτημα μου ? Και όπως είπε η εισαγγελέας σ αυτη την χαροκαμμενη μάνα, της οποίας η κόρη σκοτώθηκε στα Τεμπη , ε ας πανε οι ΑΠγιτες στην εκκλησία να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το δυσμενεστατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την μη υπαρξη κράτους δικαιου !!

  2. Ξεκατίνιασμα,εξευτιλιστική δικαιοσύνη που δεν αποδέχεται τα αυτονόητα,όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο κ αυτοί κρυφό καμάρι????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης