"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Ο Ιατρικός Τουρισμός είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα – Από την Έφη Παπαστύλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αναπτυξιακές στρατηγικές, οι συνεργασίες που ήδη υπάρχουν και η καινοτομία αποτελούν τα βασικά συστατικά για την εδραίωση της Ελλάδας ως έναν από τους καλυτέρους προορισμούς για τον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Ενώ οι προσπάθειες για την προώθηση της Ελλάδας, και τα οφέλη που έχει να προσφέρει μέσω του ιατρικού τουρισμού βρίσκονται ακόμα σε ένα αρχικό στάδιο, πολλοί έχουν επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και για αυτό υπάρχει αυξημένη ζήτηση στον ιατρικό τομέα.

Πως είναι η αγορά του ιατρικού τουρισμού ; Ο Ιατρικός Τουρισμός είναι μια σύνθετη αγορά, που δεν είναι ποτέ σταθερή, γιατί οι ανάγκες των ασθενών πάντα αλλάζουν . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα οφέλη που προσφέρει ο ιατρικός τουρισμός αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να παρακολουθούνται στενά, προκειμένου να φέρει θετικά αποτελέσματα τόσο για τη χώρα όσο και τα εμπλεκόμενους που ασχολούνται με αυτόν.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο ενωτικό μέτωπο όλων όσων έχουν συμμετάσχει ώστε να είναι σε θέση η Ελλάδα να ανταγωνιστεί με της άλλες χώρες στον τομέα του ιατρικού τουρισμού. Με σκοπό του να διεκδικήσουμε και εμείς το μερίδιό μας.

Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και της υποδομές που ήδη υπάρχουν, στους άριστα εκπαιδευμένους γιατρούς, στης προσιτές τιμές, έτσι εκφράζοντας με αισιοδοξία ότι ο στόχος του για το 2020 είναι να έρχονται 5% περισσότεροι ασθενείς στην Ελλάδα και να κάνουν τον ιατρικό τουρισμό έναν εθνικό πυλώνα ανάπτυξης.

Γ. Πατούλης: Με όχημα τον Τουρισμό Υγείας συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή  επανεκκίνηση της χώρας | ΚΕΔΕ

Ο Γιώργος Πατούλης και η Έφη Παπαστύλου

Προετοιμάζοντας το τοπίο για τον ιατρικό τουρισμό Ø ταχεία ανάπτυξη διεθνών προτύπων πιστοποίησης για υποδομές υγειονομικής περίθαλψης Ø περισσότερες οργανώσεις υγείας στην Ελλάδα αποκτούν πιστοποιήσεις από έγκριτους διεθνείς οργανισμούς. Ø να εμφανιστούν ασφαλιστικά προϊόντα σε προσιτές τιμές Ø αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε έναν τρόπο για εκείνους που ενδιαφέρονται για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα, να έχουν άμεση πρόσβαση στη χώρα μας και σε αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε.

Ø να υπάρχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, χωρίς μακριές λίστες αναμονής, όπου ο ασθενής θα είναι στο επίκεντρο, με την φροντίδα των καλύτερων ιατρών. Ø ο Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών για τους ασθενείς, αλλά και στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών εξωτερικής νοσηλείας, καθώς ο ασθενής θα είναι σε θέση να περάσει την περίοδο ανάρρωσης στην ομορφιά της Ελλάδας, απολαμβάνοντας τον πολιτισμό μας και την χώρα μας .

Γιατί να επιλέξετε την Ελλάδα ως ιατρικό τουριστικό προορισμό; Αν τα παραπάνω σημεία δεν σας έχουν πείσει για να επιλέξετε την Ελλάδα για τον τουρισμό υγείας, θα σας δώσω τους παρακάτω λογούς.

1. Κατ ‘ αρχάς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Έλληνες γιατροί και επαγγελματίες του τομέα της υγείας είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και της Ευρώπης, και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή και τοπικά ιατρικά συνέδρια με σκοπό να συμβαδίσουν με τις τελευταίες ιατρικές τάσεις.

2. Οι ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα έχουν τον καλύτερο ιατρικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες, χωρίς να σημαίνει ότι το κόστος της θεραπείας γίνεται σε υψηλά επίπεδα. Εάν πρόκειται να συγκρίνετε τα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα διαπιστώσετε ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογή για την περιοχή της Μεσογείου και για την ποιοτική τιμή των υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών.

3. Επιπλέον, αν ο κάθε επισκέπτης υπολογίσει το κόστος των ταξιδιωτικών εισιτηρίων του, τη διαμονή του, και άλλα διάφορα έξοδα ταξιδίου, θα καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τον ιατρικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης