"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Ο Στύλιος, ο τσαμπουκάς και η μαύρη τρύπα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο Υπουργείο Παιδείας συζητούν τις τελευταίες ώρες για την μαύρη τρύπα της πτέρυγας Α στον 3ο όροφο του κτηρίου στο Μαρούσι όπου βρίσκονται τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Σε λιγότερο από 5 μήνες έχει «ρουφήξει» δύο υφυπουργούς με αρμοδιότητα τη Δια Βίου Μάθηση και την Κατάρτιση. Ένα τομέα εξαιρετικά κρίσιμο, αφενός γιατί έρχονται σημαντικές αλλαγές και αφετέρου γιατί τα κονδύλια που αναμένεται να εισρεύσουν από ευρωπαϊκά προγράμματα, το επόμενο διάστημα, είναι τεράστια.

Ο Γιώργος Στύλιος χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή ως «χαμηλών τόνων». Στους δύο μήνες και κάτι που παρέμεινε στο υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε ιδιαίτερο δείγμα γραφής κάτι που επέκτεινε τους χαρακτηρισμούς στο «άχρωμος», «άοσμος». Η παρουσία του δε στην χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, περισσότερο με απουσία έμοιαζε, αφού ήταν εμφανές ότι το θέμα δεν τον ενδιέφερε καθόλου και αφιέρωσε την προσοχή του περισσότερο στο κινητό του τηλέφωνο.

stylios1

Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται οξύμωρο που αυτός ο, τόσο χαμηλών τόνων, άνθρωπος προέβη σε τόσο απρεπείς και πολιτικά απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πριν από 15 ημέρες όμως οι κοινωνικοί εταίροι γνώρισαν την άκαμπτη, όπως λένε, πλευρά της προσωπικότητάς του. Σε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΕΒΕ, για το πολύ σοβαρό θέμα της διαμόρφωσης νέων και ενιαίων προγραμμάτων σπουδών για τα ΙΕΚ, προκλήθηκε μεγάλης έντασης επεισόδιο μετά την αποχώρηση από την αίθουσα του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι κοινωνικοί εταίροι ζήτησαν τη συμμετοχή τους στην αρμόδια επιτροπή όπως προβλέπει ο νόμος. Είπαν στον κ. Στύλιο ότι η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών δεν μπορεί να περιοριστεί στις απόψεις των ιδιοκτητών ΙΕΚ και ότι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να έχουν λόγο με στόχο την σύνδεση της Κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο για αυταρχισμό!
stylios2

Στίς 17/10 η ΟΙΕΛΕ, σε ανακοίνωσή της, είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Στύλιου αποδίδοντάς του ευθύνες για το επικοινωνιακό πυροτέχνημα, όπως λένε, της λίστας με τα ΙΕΚ που θα έκλειναν για χρέη στο ΙΚΑ.  Η ΟΙΕΛΕ άλλα και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών ΙΕΚ είχαν καταγγείλει ότι στην εμφανιζόμενη ως λίστα ΙΕΚ περιλαμβάνονταν κλειστοί από χρόνια ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί και κάποια ιδιωτικά σχολεία Βασικής Εκπαίδευσης.

Όσο για τον προηγούμενο υφυπουργό, Κώστα Κουκοδήμο, που επίσης έμεινε λίγο -κάτι παραπάνω από δύο μήνες- οι καχύποπτες γλώσσες λένε ότι δεν άντεξε τις πιέσεις στο πλαίσιο του ανηλεούς επιχειρηματικού πολέμου στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ. Ο ίδιος πάντως, στην παραίτησή του, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Πηγή 360pedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης