"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Ο φοιτητής ζει απαξίωση, ο αγρότης εξαθλίωση, ο πολίτης απογείωση τιμών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για το ψήφισμα φταίνε οι ανθέλληνες Ευρωπαίοι, για το μπάχαλο στα πανεπιστήμια οι αντιμεταρρυθμιστές «ληστές», για τα μπλόκα οι αχάριστοι αγρότες, για την αναστολή χειρουργείων αυτοί που δεν γίνονται αναισθησιολόγοι, για τη βροχή… δεν βρέχει μας φτύνουν.

Θαυμάζει τον Σημίτη στο βαθμό που θα πάει να σκάσει λάστιχα ο Πρωθυπουργός; Επειδή γνωρίζουμε ότι πρωθυπουργός είναι μεγάλος θαυμαστής του (όπως έδειξε και η παρουσία του στην τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη). Και επειδή η Τζέλα δεν ξεχνά… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έλεγαν τότε από το περιβάλλον του, δεν πήγε στην εκδήλωση μόνο για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και για δείξει τη σχέση που οικοδόμησε με το κέντρο, αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα.

Τι έγινε το 1997; Νωρίς το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου 1997, με εντολή της κυβέρνησης Σημίτη, τα ΜΑΤ ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ που βρίσκονταν σταθμευμένα στην Εθνική οδό στις Μικροθήβες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του αγροτικού κόσμου. Και κάπως έτσι, ως φάρσα η πολιτική ζωή της χώρας μας επαναλαμβάνεται για να μας θυμίζει συνεχώς ότι οι κυβερνήσεις έχουν αλλεργία στο διάλογο. Και είναι απογοήτευση όταν γίνεται από εκείνες που έχουν τη μεταρρύθμιση ψωμοτύρι.

Αλλά η μεταρρύθμιση για το Μέγαρο Μαξίμου είναι μία έννοια ευρεία…. Έχει μία αόριστη σημασία. Πως ρωτάμε τι είναι ο έρωτας; Τι είναι αγάπη;

Και έχει επίσης ευρεία εφαρμογή, όπως οι αντιβιώσεις ευρέως φάσματος. Μεταρρυθμίσεις α λα non paper. Για παράδειγμα, πως βαφτίστηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Μεταρρύθμιση. Τώρα, στο μέτωπο των αγροτών το αφήγημα είναι ένα: όλοι (στον πλανήτη ΓΗ) έχουν πρόβλημα, όλοι έχουν ακρίβεια, οι «έξω» μας την έφεραν, αλλά εμείς στην κυβέρνηση έχουμε ανακοινώσει τα καλύτερα μέτρα. Άρα γιατί διαμαρτύρεστε κύριοι;

Και παρέα;

Μία ακόμη Πέμπτη, ημέρα χαράς για χιλιάδες φοιτητές, που γέμισαν όχι μόνο τους δρόμους της Αθήνας, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου, που παρουσίασε προχθές ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Ολη αυτή η διαμαρτυρία – να μου το θυμηθείτε – θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στις εκλογικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα δεν γνωρίζω αν στη διαδήλωση της επόμενης Πέμπτης η εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει και … παρέα στους δρόμους! Τους αγρότες….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης