"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.7 C
Trikala

«Πάμε σε πόλεμο» Κουρέτα – Μητσοτάκη για το νερό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tα «φώτα» πέφτουν στον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία, ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο θα αναλάβει αποκλειστικά τη διαχείριση των υδάτων σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα γράφουν τον πρόλογο στα σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει  το νερό αλλά και το σύνολο της διαχείρισης του.

H κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί το σχέδιο της ιδιωτικής ολλανδικής εμπορικής εταιρείας HVA (Εμπορική Εταιρεία του Άμστερνταμ) αγνοώντας τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που στη διαβούλευση της πρότασης της ιδιωτικής εταιρείας, άσκησαν έντονη κριτική και αντέταξαν επιχειρήματα στα όσα εκείνη προέβλεπε.

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας  παίρνει στις πλάτες του τις αντιδράσεις που υπάρχουν και δηλώνει ότι « Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν χρειάζεται να υπάρχει μία Ανώνυμη Εταιρία για τη διαχείρισή του».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο αφαιρεί από τους δήμους  ακόμα και την αρμοδιότητα για τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων καθιστώντας τους απλούς παρατηρητές.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από φορείς, εργαζομένους και περιβαλλοντικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι η σύσταση του οργανισμού ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το νερό πρέπει να διαχειρίζεται συνολικά από μια μεγάλη εταιρεία με γνώση του αντικειμένου. Τα είδαμε τα χαΐρια μας τόσο καιρό με τις διάφορες ΔΕΥΑ. Επίσης, είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα και δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Σε όσους δεν αρέσει, να πάνε στην Βόρεια Κορέα.
    Τι δεν καταλαβαίνετε;

    • ”Μεγάλη εταιρεία”, ”λεφτόδεντρα”, ”Βόρεια Κορέα”. Όποιος βρει ποιος το έγραψε αυτό, κερδίζει χρυσούν …κινητό (παλαιά κέρδιζε χρυσούν ωρολόγιον).
      Για αδύνατους λύτες: Γράφει και για το Γιάνη, τη φοροδιαφυγή και τη Σοβιετία. Πιστεύει στα ΣΔΙΤ και στα αουτσόρσινγκ.
      Ελάτε, ευκολάκι είναι…
      ΥΓ. Η σωστή απάντηση: ο σχολιαστής πασών των …Γερμανιών.

  2. Δεν έχετε καταλάβει πως η σύγχρονη “έκδοση ” του αυταρχισμού-νεοφασισμου είναι ο φιλελευθερισμος;
    Η Θάτσερ ζει και βασιλεύει στη Ευρώπη, μέσω πολιτικών τύπου Μητσοτάκη!!
    Έχουν στόχο να ιδιοτικοποιησουν τα πάντα!!!

      • Από πότε το νερό ειναι τα λεφτά των άλλων;
        Ας τολμήσουν να το ιδιωτικοποιήσουν και θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους. Ειδικά εδώ στον κάμπο. Κάποιοι δεν θα ξαναεκλεγούν ούτε διαχειριστές πολυκατοικίας.

        • Ιδιωτικοποίηση του νερού, μόνο η ΠΦΑ έκανε.
          ΑΕ είναι και οι ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ, καλύτερα από τα ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ με τα χρεή και χωρίς αποτέλεσμα.

          • Και συνέχισε την κρατικοποίηση η ΓΠΔ. ΕΠΕ είναι και οι ΠΑΥΕ / ΣΥΜΒΕ, καλύτερα από τα ΜΕΟΒ/ΚΑΟΒ χωρίς χρέη και με αποτελέσματα.
            ΥΓ.1. Ξέχασα να σε πω ότι είσαι και ΣΧΕΤΙΚΟΣ.
            ΥΓ. 2. Καλά με έλεγε η μάνα μου ”οι κουζουλοί δεν έχουν κάποια ταμπέλα”. Δεν την άκουγα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης