"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

ΠΑΜΕ Τρικάλων : Τι  περιμένει κανείς από κολαούζους…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοέμβρη  που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων(ΕΚΤ) δε χρήζει  ιδιαίτερης αναφοράς και σχολιασμού  μιας  και -δια γυμνού οφθαλμού -φαίνεται ότι οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων γύρισαν την πλάτη στις παρατάξεις του συμβιβασμένου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού και στους μόνιμους χειροκροτητές -κολαούζους τους.

Αυτό που  θα  θέλαμε με λίγα και απλά λόγια να σχολιάσουμε  είναι η  θρασύδειλη στάση των διάφορων  αυτοαποκαλούμενων «αριστερών» πολιτικών κινήσεων («Λαική Ενότητα» , «Ανταρσύα» κλπ),  που και σ’ αυτή την απεργία κατείχαν το ρόλο του «αβανταδόρου» των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΕΚΤ , και ταυτόχρονα δεν έχουν κανένα ενδοιασμό  να εκδίδουν «πύρινες» ανακοινώσεις για το δήθεν διασπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ.

Η απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΤ ήταν διοργάνωση των παρατάξεών  ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ, μετά από πρωτοβουλία τους και όχι από απόφαση του ΔΣ , αφού αυτό δε συγκλήθηκε ποτέ. Αυτό , άλλωστε, ξεκαθάρισε και η ΔΑΚΕ με διορθωτική της ανακοίνωση.

Δηλαδή , οι αυτοαποκαλούμενες «αριστερές»  πολιτικές κινήσεις που προαναφέραμε ήταν συνδιοργανωτές ή και συμμετέχοντες σε μια παραταξιακή συγκέντρωση των πλέον συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Όλοι αυτοί, λοιπόν,  άκουσαν ευλαβικά –επί ώρα- τους ομιλητές της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας να καταγγέλλουν  με ανέξοδες αντιμνημονιακές κορόνες την …αναποτελεσματικότητα του μνημονίου που «δεν βγάζει πουθενά» και δεν δίνει αναπτυξιακή προοπτική, τους σχεδιασμούς «υποταγής της ελληνικής οικονομίας» και μετατροπής της χώρας σε «άθλιο προτεκτοράτο» και την «ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού» και άλλα τέτοια «αγωνιστικά» και πολύ ανέξοδα για να λέγονται λόγια.

Όλοι αυτοί, λοιπόν,  δεχόντουσαν  ευλαβικά –επί ώρα- την  «αντιμνημονιακή»  καθοδήγηση των επικεφαλής της ΔΑΚΕ & της ΠΑΣΚΕ , ανταποδίδοντας  με τα  απαραίτητα  «αντιμνημονιακά- επαναστατικά»  τους συνθήματα.

Όλοι αυτοί , λοιπόν, που δεν ήταν παραπάνω από  λίγες δεκάδες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, είχαν στην «ενωτική» τους συγκέντρωση κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ. Έναν  συνδικαλιστή που  πριν λίγο καιρό έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην εργοδοσία, ψηφίζοντας την άρση συνδικαλιστικής προστασίας του συναδέλφου λογιστή ΝΓ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου μισθωτών Λογιστών, στην ανάλογη επιτροπή του Πρωτοδικείου Τρικάλων. Έδωσε , έτσι, το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να τον απολύσει,  χωρίς μάλιστα και την ανάλογη αποζημείωση.

Σα να μην έχουν συμβεί όλα αυτά , σα να μην είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του συμβιβασμένου συνδικαλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «όλοι μαζί» συνευρίσκονται σε συγκεντρώσεις  σε μια «θλιβερή ατμόσφαιρα» για την ενότητα της εργατικής τάξης.

Τώρα , βέβαια, ποιος εξυπηρετεί την ενότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μια ματιά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την πολυπληθή  συμμετοχή και αγροτών , αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και μαθητών είναι αρκετή για να καταλάβει.

Κάποιοι , όμως, δε θέλουν να το καταλάβουν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια «θλιβερή ενότητα» στην ουρά του συμβιβασμένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αλλά ,τι περιμένει κανείς από κολαούζους…..

 

Τρίκαλα 14  Νοέμβρη 2015

Γραμματεία  Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης