"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Περτούλι 2021 : Ζήσε τη φωνή σου… στο Trikki ARTience Voice Retreat της PhonoQuest!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τη Δευτέρα 26/7 μέχρι και την Παρασκευή 30/7/2021 τα μέλη της PhonoQuest μάς προσκαλούν σε κάτι διαφορετικό και συνάμα συναρπαστικό!

 Το 1ο Trikki ARTience Voice Retreat είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο Περτούλι στα Τρίκαλα!

Ζήσε τη φωνή σου... στο Trikki ARTience Voice Retreat της PhonoQuest! -  NEVRONAS

Αυτόν τον Ιούλιο ζήστε μια μοναδική εμπειρία, εξερευνώντας τις δυνατότητες της φωνής σας στο μαγευτικό τοπίο του Περτουλίου Τρικάλων, φωλιασμένο στα βουνά της νότιας Πίνδου!

Το 1ο Trikki ARTience Voice Retreat απευθύνεται σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, καθηγητές φωνητικής – ορθοφωνίας, και σε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή ως εργαλείο και μέσο έκφρασης, που θέλουν να ανακαλύψουν τον ήχο τους, να αποκτήσουν νέα εργαλεία μέσα από τις τελευταίες επιστημονικές μεθόδους, και να κερδίσουν την αυτοπεποίθηση στη χρήση της φωνής τους.

Τι είναι το Voice Retreat;

Σε ένα retreat αποσυρόμαστε από τον εξωτερικό κόσμο, με τον ευγενή σκοπό να φροντίσουμε τον εαυτό μας σε πνευματικό, σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, υποκινούμενοι από την ανάγκη της επαφής με την αλήθεια μας.

Η PhonoQuest εμπνεύστηκε ένα διαφορετικό retreat!

Κρατήστε θέση εδώ…

Ένα voice retreat σε ένα, εξαιρετικής ομορφιάς, φυσικό τοπίο, με στόχο να ανακαλύψουμε την αλήθεια της φωνή μας. Μέσα σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό, απομακρυσμένο από τα άγχη της καθημερινότητας, θα αφοσιωθούμε απερίσπαστοι στον κόσμο της φωνής μας!

Στόχος του Trikki ARTience Voice Retreat είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της επιστήμης και της τέχνης της φωνής. Με αυτόν τον τρόπο θα φέρει τους καλλιτέχνες και τους εκπαιδευτές φωνής πιο κοντά σε επιστημονικές γνώσεις και μεθόδους, που θα διευρύνουν τους ορίζοντες και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητά τους.

Όταν η γνώση μεταδίδεται με απλό και κατανοητό τρόπο, τα οφέλη των τελευταίων επιστημονικών ανακαλύψεων μπορούν να γίνουν εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτών και των επαγγελματιών της φωνής.

Περτούλι-Ελάτη Αύγουστος 1943: Ένας στρατός γεννιέται. – ΤΡΙΚΚΗPress – Τα  νέα των Τρικάλων

Με κριτήριο την πολυετή εμπειρία τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό χώρο, η ομάδα της PhonoQuest επιλέγει και προσκαλεί καταξιωμένους εισηγητές, που ασχολούνται πολύπλευρα με την επιστήμη της φωνής, ώστε να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα υψηλής γνώσης και προδιαγραφών πρόγραμμα μαθημάτων:

– Την Ελπίδα Κουτσουμπάκη με την ολοκληρωμένη  φωνοθεραπευτική προσέγγισή της Intergrated Voice Therapy (https://ivoicet.gr/).

– Tον Πάνο Λαμπρόπουλο με τη σωματοψυχοπαιδαγωγική του μέθοδο ‘’DanisBois’’ για το «Μουσικό Σώμα» του τραγουδιστή/ ηθοποιού (https://www.human-tuning.com/).

– Την Άννα Κορακάκη με τη συμβουλευτική της πάνω σε θέματα ολιστικής υγείας, βοτανοθεραπείας και αποτοξίνωσης (http://aponinoni.blogspot.com/).

Με εργαλεία την επιστημονική γνώση και την πρακτική εφαρμογή, θα αποκρυπτογραφήσουμε τη φωνή και το σώμα του καλλιτέχνη.

Θα μάθουμε τι είναι η ανθρώπινη φωνή, πώς να τη φροντίζουμε, πώς να τη χαλαρώνουμε και να την ενδυναμώνουμε, ώστε να μεγιστοποιούμε την απόδοσή της.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και κρατήσεις θέσεων εδώ

ώΟ σύνδεσμος για το Event στο Facebook εδώ

Η φόρμα συμμετοχής εδώ

Βιογραφικά των εισηγητών :

Ελπίδα Κουτσουμπάκη 

Ειδική Φωνοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος

Η Ελπίδα Κουτσουμπάκη ιδιωτεύει στην Αθήνα από το 1996 ως Ειδική Φωνοθεραπεύτρια – Λογοθεραπεύτρια – Ψυχολόγος. Είναι δημιουργός της ολοκληρωμένης προσέγγισης στην αποκατάσταση διαταραχών φώνησης, Integrated Voice Therapy, την οποία εφαρμόζει κλινικά και διδάσκει με εκπαιδευτικά σεμινάρια. Η πολυετής κλινική εμπειρία της καθώς και το μεγάλο εύρος συνεργασιών της στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, έχουν καθιερώσει την Ελπίδα ως εξειδικευμένη θεραπεύτρια με πολύπλευρη αντιμετώπιση των διαταραχών της φωνής.

Η σύγχρονη φωνοθεραπευτική προσέγγιση Integrated Voice Therapy εμπλουτίζει παλαιότερες, καθιερωμένες τεχνικές φωνοθεραπείας με εξελίξεις από τις επιστήμες της κινησιολογίας, της ψυχοθεραπείας και της νευρολαρυγγολογίας, εξελίσσοντας την επιστήμη της Φωνοθεραπείας με διεπιστημονική προσέγγιση.

Η Ελπίδα είναι ιδρυτικό μέλος της διεπιστημονική ομάδας Voice Mentoring. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία και λειτουργία ειδικών τμημάτων φωνοθεραπείας με το Φωνιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Τμήμα Φωνής και Κατάποσης), ήταν ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνη Τμήματος Φωνής του Κέντρου Φωνής και Κατάποσης Αθηνών και συνεργάζεται στενά με την Voicecraft International Ltd. Κλινικά, παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης, πρόληψης και αποκατάστασης διαταραχών φωνής. Κατέχει πολυετή πείρα με διεπιστημονικές ομάδες στελεχωμένες με εξέχοντες επιστήμονες του χώρου και την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η συμμετοχή της ως εισηγήτρια σε πολυάριθμα παγκόσμια συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια έχει σφραγίσει την παρουσία της στην εξέλιξη της επιστήμης της Φωνοθεραπευτικής αποκατάστασης. Εκπαιδευτικά, είναι συνεργάτιδα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ηταν εισηγήτρια στο μάθημα Διαταραχών Φώνησης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών καθώς και βοηθός εισηγητού στα μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας και Στατιστική Έρευνα/Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια τεχνικών Integrated Voice Therapy είναι μοναδικά στον Ευρωπαϊκό χώρο και προσφέρονται με δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια. Αντικείμενο τους είναι η μετεκπαίδευση λογοθεραπευτών και ειδικών της φωνής (τραγουδιστές, voice coach, ψάλτες, Ιατρούς ΩΡΛ, καθηγητές υποκριτικής, κλπ), στον μηχανικό έλεγχο της φωνής.

Πάνος Λαμπρόπουλος 

Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός

www.human-tuning.com

Ο Πάνος Λαμπρόπουλος σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας (Deree College) και προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές Εθνομουσικολογίας στο School of Oriental and African Studies, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχοντας ξεκινήσει με κλασσική παιδεία στην μουσική (πιάνο, φλάουτο, αρμονία), αργότερα στράφηκε προς τη μελέτη των μουσικών παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου πλάι σε μουσικούς όπως o Omer Erdogdular, ο Ross Daly, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Σωκράτης Σινόπουλος, επιλέγοντας ως μουσικό εργαλείο το νέυ. Έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Ρουμανία, Γερμανία και Κιργιστάν.

Με τις σωματικές πρακτικές ασχολείται από το 2006. Έχει παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα Τεχνικής Alexander με τον Νίκο Μαστροκωστόπουλο στην Αθήνα, συμπληρώνοντας πάνω από 100 ώρες σπουδής. Στη συνέχεια, αφιερώθηκε στη τετραετή φοίτηση της Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής στο Παρίσι, υπό την εποπτεία του ιδρυτή της μεθόδου Dr. Danis Bois. Aπό το 2012 δίνει ατομικές συνεδρίες, ενώ παράλληλα διδάσκει συστηματικά σε ομάδες. Το 2018 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα διορθωτικής άσκησης Foundation Training, στην Καλιφόρνια υπό την καθοδήγηση του Dr. Eric Goodman και της ομάδας του. Παράλληλα εμβαθύνει στη τέχνη του Wu Ji Qigong και Tai Qi, από την γραμμή μετάδοσης του Master William Ting (Ting Kuo-Piao).

Η πολύπλευρη εκπαίδευσή του, του προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών των μαθητών του και την ευκολία να επιλέγει το κατάλληλο υλικό για κάθε περίπτωση. Το ενδιαφέρον του παιδαγωγικά είναι στραμμένο προς έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις τέχνες της κίνησης και της μουσικής, στο βαθμό που αυτές μπορούν να συναντήσουν και να αναδείξουν τις οργανικές αρχές της ανθρώπινης φύσης. Η έρευνά του με τίτλο “Το Μουσικό Σώμα” είναι σε διαρκή εξέλιξη είτε με τη μορφή τακτικών μαθημάτων είτε με τη μορφή εργαστηρίων. Μέρος της, στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσίασε ως εισηγητής στο 1ο Συνέδριο Σωματικών Μεθόδων για Μουσικούς, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2016.

Άννα Κορακάκη 

Σύμβουλος Ολιστικής Υγείας

http://aponinoni.blogspot.com/

Η Άννα Κορακάκη ερευνά την υγεία σε όλα τα επίπεδα. Εκπαιδεύτηκε στη βοτανολογία, τα πρωτόκολλα αποτοξίνωσης του Δρ. Jensen, σε τεχνικές διαλογισμού, Deep Detox, στην Ιερή γεωμετρία και Τεχνικές μασάζ. Είναι δασκάλα γιόγκα από το 1998. Είναι απόφοιτος της εκπαίδευσης ρυθμού και κίνησης για τα παιδιά (προσέγγιση Orff).

Έχει επίσης γράψει ένα βιβλίο με συνταγές ωμοφαγίας ως έναν ήπιο οδηγό αποτοξίνωσης. Εισήγαγε το ελληνικό κοινό στην Ωμοφαγία και τις υπερτροφές και τα τελευταία 18 χρόνια έχει αποτοξινώσει χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως με επιτυχία, καθώς έχει διαχειριστεί κλινικές αποτοξίνωσης στην Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία.

 Στο Trikki ARTience Voice Retreat 2021 θα παρουσιάσει το πώς η προσωπικότητα των οργάνων του πεπτικού συστήματος επηρεάζει την ισορροπία νου-συναισθήματος-εκφρασης, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την υποστηρίξουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης