"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.3 C
Trikala

Ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο για τον «Ιανό»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διεκόπη η δίκη για τον «Ιανό», την καταστροφική πλημμύρα στην Καρδίτσα, που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας.

Η διακοπή  αποφασίστηκε μετά από αίτημα συνηγόρων κάποιων εκ των κατηγορουμένων και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 30 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας και θα ήταν ουσιαστικά η πρώτη για το μπαράζ των φυσικών καταστροφών στην Θεσσαλία. Στο εδώλιο, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, θα καθίσουν 10 από τα 11 πρόσωπα που είχαν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι, καθώς για αυτά κρίθηκε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και πλημμυρών εξ αμελείας.

Δίκη για τον Ιανό: Ποιοι θα κάτσουν στο εδώλιο

Η προδικαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κλήτευση ων υπόπτων και οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην παραπομπή τους με απευθείας κλήση στο ακροατήριο του Εφετείου (λόγω ειδικής δωσιδικίας) . 

Η δίκη αφορά , τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωστα Αγοραστό και έναν αντιπεριφεριάρχη, τον τότε γ.γ Πολιτικής Προστασίας (και νυν) Βασ. Παπαγεωργίου, δυο δημάρχους της περιοχής κλπ.

Τα αδικήματα για τα οποία αναμένεται να δικαστούν είναι ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και πρόκληση πλημμυρών από αμέλεια, με την έννοια της παράλειψης ενδεδειγμένων ενεργειών που θα απέτρεπαν ενδεχομένως τα συμβάντα.

Μεταξύ αυτών ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, ο τότε προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουτρομάνος, ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας Θεοφάνης Στάθης, στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Καρδίτσας κλπ.

Οι νεκροί

Η δίκη αφορά τυχόν ευθύνες εξ αμελείας για τους θανάτους : Μιας 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία παρασύρθηκε στο Μουζάκι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της και η σορός της εντοπίσθηκε μετά από ημέρες στις όχθες του ποταμού Πάμισου, κοντά στη γέφυρα που οδηγεί στον οικισμό Μαγουλίτσα του Δήμου Μουζακίου. Ενός 62χρονου, ο οποίος καταπλακώθηκε καθώς κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού στην Καστανιά Αγράφων, κι ενός 63χρονου κτηνοτρόφου , Αλβανικής υπηκοότητας που βρέθηκε νεκρός βρέθηκε στην Καρδίτσα.

Εξερχομένη από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας η μητέρα της αδικοχαμένης φαρμακοποιού , κ. Ευδοκία Πλακιά, αρκέστηκε να πει: «Το μόνο που θέλω είναι να λάμψει στο τέλος η αλήθεια».

 onlarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης