"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

“Πολυμαθίη νόον ἔχειν οὐ διδάσκει”.

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Πολυμαθίη νόον ἔχειν οὐ διδάσκει”. Η πολυμάθεια δε διδάσκει να έχεις νου.

Αυτό το απόφθεγμα ο Ηράκλειτος πρέπει να το είπε για περιπτώσεις όπως οι δικοί μας επιστήμονες (Τσιόδρας, Μόσιαλος, Γιαμαρέλλου) που όταν τους τίθεται το ερώτημα κατά πόσο οι συναθροίσεις στις εκκλησίες και η μεταλαβιά θα επιτείνουν τη διασπορά του κορωνοϊού, αυτοί απαντούν καθαρά και ξάστερα “ουγκαγκαμπούμ”.

Αντί να διαφωτίζουν, αυτοί προτάσσουν τη θρησκευτική τους πίστη ή αποφαίνονται με μισόλογα για λόγους δικούς τους, προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση σε όσους περιμένουν από αυτούς μία βασισμένη στις επιστημονικές τους γνώσεις γνωμάτευση που θα λειτουργήσει ως μπούσουλας για την προστασία του κοινωνικού σώματός από την επιδημία.

Η επιστήμη δεν είναι ομολογία πίστης, ο επιστήμονας δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες, από τη μια η επιστημονική αλήθεια και από την άλλη οι θρησκευτικές δοξασίες, οι πολιτικές υστεροβουλίες και οι ισορροπίες με το ιερατείο της Εκκλησίας.

Αυτή είναι η ώρα που η επιστήμη είτε θα γίνει λειτούργημα (έργο ασκούμενο υπέρ του λαού) είτε θα καταστεί θεραπαινίδα του σκοταδισμού. Κι αυτό εξαρτάται από τους επιστήμονες.

K.T.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης