"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.7 C
Trikala

Προσέξτε, αυτοι οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων είναι πως «οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια».

Βέβαια, οι κομμουνιστές δεν πήραν ποτέ τα σπίτια από κανέναν αλλά αυτό μικρή σημασία έχει στην αποβλακωμένη Ελλάδα.

Και τώρα;

Οι Έλληνες φοβόντουσαν μην έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν τα σπίτια.

Και τελικά, τα σπίτια τους τα παίρνουν οι καπιταλιστές.

Στη φωτογραφία δύο στελεχη διαμάντια του ΚΚΕ στα Τρικαλα, που όμως μπορεί να σας πάρουν τα σπίτια.  

Εφη Στάμου , Δικηγόρος 

Κανταρτζής Αχιλλέας  δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από το πρόγραμμά ΚΚΕ
    Η σοσιαλιστική οικοδόμηση είναι μια ενιαία διαδικασία, η οποία ξεκινά με την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη. Αρχικά διαμορφώνεται ο νέος τρόπος παραγωγής, ο οποίος επικρατεί βασικά με την ολοκληρωτική κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων, της σχέσης κεφαλαίου – μισθωτής εργασίας.
    • Κοινωνικοποιούνται τα μέσα παραγωγής στη βιομηχανία, στην ενέργεια – ύδρευση, στις τηλεπικοινωνίες, στις κατασκευές, επισκευές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο χονδρικό – λιανικό και εισαγωγικό – εξαγωγικό εμπόριο, στις συγκεντρωμένες τουριστικές – επισιτιστικές υποδομές.
    • Κοινωνικοποιείται η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
    • Καταργείται η ατομική ιδιοκτησία και η οικονομική δραστηριότητα στην εκπαίδευση, στην Υγεία – Πρόνοια, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
    Οργανώνονται αποκλειστικά ως κοινωνικές υπηρεσίες.”

  2. Πολύ θετική η προβολή του προγράμματος του Κόμματος της εργατικής τάξης (ΚΚΕ) από τον POLITI…δειχνει σ ολο τον κόσμο αυτό που επιβεβαιώνει και το πρόγραμμα του ΚΚΕ…οτι το ΚΚΕ
    ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ…
    ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΗ ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ” ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ
    ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ!
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ…Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ ( Η ΒΓΑΛΜΕΝΗ – ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΆΚΗ) ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΌΧΟ !!! ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΆ ΈΤΣΙ ΑΠΟΝΈΜΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ! ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΗΓΑΓΕ- ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ “ΕΚΛΕΨΕ” ,ΔΗΛ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!
    ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ.
    ΚΑΛΑ ΈΚΑΝΕΣ POLITI ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΣ ΝΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΌΠΟ.

      • Καλέ POLITIS, τι ακούω; ”Δικιά” μας ήσουν πουλάκι μου τόσο καιρό και το έκρυβες; Λελινιστής λοιπόν ο σύντροφος…
        Υ.Γ. Βοήθεια (νέε) σύντροφε, οι κόρες μου (Μαοϊκές αμφότερες) με αυτά που γράφω θέλουν να με κλείσουν σε …ησυχαστήριο. Το ίδιο και ο υιός μου, ο αθεράπευτα …Σταλινικός. Έμπλεξα.

        • Και με τις μικρές ιδιοκτησίες και πωλήσεις μικρών επιχειρηματιών που είχε επιτρέψει ο Λένιν, όταν έπεσε σοσιαλιστική πείνα, φτώχεια και μιζέρια.
          Δεν δουλεύει ο κομμουνισμός, δεν αλλάζει η ανθρώπινη φύση με ιδεοληψίες.
          YΓ Αν απορείς για το πόσο ξεπερασμένα είναι αυτά για τους νέους, σκέψου ότι στο ΚΚΕ ακόμα είναι σταλινικοί…

  3. Άντε πάλι με τα φαντάσματα του παρελθόντος.Εδω έχουμε τώρα στο σήμερα βουλευτές γιατρούς φασιστορατσιστες τύπου Μένγκελε τον Στάλιν φοβάσαι εσύ;; Κοίτα αυτού μην τον πετύχει κανας δικός σου άνθρωπος με καρκίνο σε κάνα νοσοκομείο και αποφασίσει να τον τελειώσει πριν την ώρα του κι άσε τα φαντάσματα ….

    • O Στάλιν σας έκανε Σύμφωνο με τους Ναζιστές και είχε το Μπέρια και άλλους δολοφόνους, οπότε στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

  4. Και ο προπάππους του παππού του πατέρα του Στάλιν, χρησιμοποιούσε τον πατέρα του προπάππου, του παππού του Μπέρια για δολοφονίες. Άτιμη φάρα σας λέω…
    Υ.Γ. Πέστα όλα POLITIS, μη χαρίζεις…

  5. Όπως πάντα ο ανιστορητος γιαπης αντιστρέφει τα γεγονότα και διαγράφει το ιστορικό γεγονός του τσακισματος του γνήσιου τέκνου του καπιταλισμού,του φασισμού από τον λαό της ΕΣΣΔ με τον κόκκινο στρατό αποτέλεσμα να μπορεί σήμερα να είναι Έλληνας και όχι γερμαναρας . Αλλά είναι κι αυτός …”πνευματικό”τέκνο της Γιόζεφ για αυτό.

    • Ε.Τ. είσαι ανιστόρητος διότι δεν γνωρίζεις ότι ο Άξονας ηττήθηκε από τη Συμμαχία Βρετανίας- ΗΠΑ- ΕΣΣΔ, και η ΕΣΣΔ και Βρετανία ελάμβαναν εξοπλισμό από ΗΠΑ. Ο καπιταλισμός των ΗΠΑ έδωσε τη βιομηχανική υπερδύναμη που νίκησε τον Άξονα. Αλλά στην καθοδήγηση δεν τα λένε αυτά στα κνιτάκια

  6. ΧΑ,ΧΑ,χα.Το παλικάρι έχει μπερδέψει τη Μανίνα και την Κατερίνα με την ιστορία.Ακου λοιπόν για να μαθαίνεις.Το μόνο που προσέφεραν οι ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο ήταν μαζί με τον αρχιπροδοτη και αντισιμητη Φόρντ και μερικά άλλα κουμάσια καπιταλες της Αγγλίας της Γερμανίας όπως ο Πόρσε και τις εταιρείες τούς, καύσιμα, λεφτά και τανκς στον φασίστα κατακτητή .Κι αυτό γιατί δεν τους πειράζει τους καπιταλες ο φασισμός αρκεί να μην πειράζει τα κέρδη τους.Ενα μόνο τούς πειράζει…Ξερεις εσύ ε;Οπως δεν τους πείραξε και η χουντα στην Ελλάδα και την στήριζαν με τα μπουνια..Αντε άνοιξε τώρα καμία συνέντευξη του Παρτοσαλτε ή του Πνευματικού να μας πεις κάνα καινούργιο για τον Αμερικανικό καπιταλισμό .Ο τελευταίος ήταν 15 χρόνια εκεί.Απο εκεί φέρνει τις πρωτοπόρες ιδέες για διακοπή παροχής ιατρικής βοήθειας στον καρκινοπαθη λόγω εξόδων.

    • Συνδρομή (με Νόμο εκμισθώσεως και δανεισμού ,Lend-Lease Act) HΠΑ προς ΕΣΣΔ κατά τον Β’ ΠΠ:

      400.000 τζιπ και φορτηγά
      14.000 αεροπλάνα
      8.000 τρακτέρ
      13.000 τανκς
      1,5 εκατομμύριο κουβέρτες
      15 εκατομμύρια ζευγάρια στρατιωτικές μπότες
      107.000 τόνοι βαμβάκι
      2,7 εκατομμύρια τόνοι προϊόντων πετρελαίου
      4,5 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων

  7. Ακου τίτλος “ο αμερικανικός καπιταλισμός στην αντίσταση”.Πεθαινωωωωω γελάνε κι οι πέτρες…..Η αμερικανική Standard Oil ήταν το 1941 η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο. Πρόεδρός της ήταν ο Γουίλιαμ Φάρις και διευθύνων σύμβουλος ο Βάλτερ Τιγκλ. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 ο Τιγκλ είχε αποκτήσει επαφές με τη Γερμανία, και κυρίως με τον Χέρμαν Σμιτς, στέλεχος της χημικής βιομηχανίας IG Farben

    Σύντομα, στη συντροφιά τους προσκολλήθηκε ο φιλοναζιστής Βρετανός επιχειρηματίας σερ Χένρι Ντέτερινγκ και ο γνωστός αντισημίτης Αμερικανός βιομήχανος Χένρι Φορντ. Πριν τον πόλεμο ο Φάρις είχε φροντίσει να επανδρώσει τα πετρελαιοφόρα πλοία της Standard Oil με γερμανικά πληρώματα. Τα πλοία αυτά δεν μετέφεραν απλώς πετρέλαιο στη Γερμανία, αλλά μετέφεραν και Γερμανούς πράκτορες, από και προς τη χώρα αυτή.

  8. Δώσανε “μα τα χίλια ελάφια”το γράφει κι ο”Μπλεκ”. Άσε που το λέει και ένα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙΙ που σχεδόν ξεχνάει τα εκατομμύρια ρωσικού λαού νεκρών στη μάχη.Δανεικά στο τέλος με πληρωμή κάνα δύο τανκς όταν κο κόκκινος στρατός έφτασε στο Βερολίνο για να γλύψουν επειδή φοβήθηκαν από τις προδοσίες που είχαν κάνει απέναντι στους λαούς οι καπιταλες τους όπως ο φασίστας ford ώστε να το παίξουν κι αυτοί με το μέρος των διαφενoμενων νικητών .Τι να έκαναν.Τους είχαν σώσει τον λαό από την πείνα οι Ρώσοι με το Αμερικανικό κράχ όταν μοίραζαν σούπα και κουραμανα…

    • Άλλος ανιστόρητος ο ΜΠΛΕΚ. Είναι τόσο πραγματικότητα η συνδρομή των ΗΠΑ στην ΕΣΣΔ κατά τον Β’ ΠΠ, που μέχρι και συμφωνία εξόφλησης έγινε to 1972 του 25% της αξίας σε πρώτες ύλες.
      Επίσης αντίστοιχη βοήθεια είχε η ΕΣΣΔ από τη Βρετανία με χιλιάδες αεροσκαφών και αρμάτων μάχης , radars κτλ

      Φυσικά στην καθοδήγηση δε τα λένε αυτά στα κνιτάκια.

      • Έχουμε και λέμε:
        Λένιν, Στάλιν- Μπέρια (με τους προγόνους τους), Μένγκελε, Μανίνα- Κατερίνα, Παρτοσάλτε(!), Πνευματικός, Standard Oil, Βάλτερ Τιγκλ, Γουίλιαμ Φάρις, Χέρμαν Σμιτς, Χένρι Φορντ, Χένρι Ντέτερινγκ, Μπλέκ, να και η IG Farben.
        Όλοι αυτοί σχετίζονται, με το εάν ο κ. Κανταρτζής και η κα Στάμου θα μας …πάρουν τα σπίτια.
        Υ.Γ. Ξυπνάτε πωρωμένοι, το ‘’έβγαλε’’ το άρθρο η Trikkipress.

  9. Καλά ρε μπουφε για δανεικά μιλάς; Είπαμε έπρεπε να γλείψουν κιολας.Εδώ οι άνθρωποι θυσιάστηκαν κατά εκατομμύρια Στην καθοδήγηση της ΟΝΝΕΔ δεν σας λένε για τα εκατομμύρια νεκρών Ρώσων για να μπορείς εσύ να το παίζεις τώρα καπιταλοελληναρας με λεφτά του δημοσίου από τα χαράτσια της δεξιάς;Δεν σας λένε για επιτεύγματα των εμβληματικών προσωπικοτήτων ηγετών του καπιταλιστικού συστήματος όπως ο Φόρντ ο Πόρσε,ο Φάρις ,Ντετερινγκ και οι άλλοι οι οποίοι έστηναν κωλο στον Χίτλερ για τα φράγκα και του έφτιαχναν τανκς για να σφάζει παιδάκια ; Ούτε για τους δικούς μας πολιτισμένους επιχειρηματίες της ανάπτυξης που έστηναν κι αυτοί κωλο στον Παπαδόπουλο σας λέγαν; Τώρα εσάς ψηφίζουν.Ούτε για τους τώρα φραγκατους των ναυπηγείων που πλήρωναν τους χρυσαυγιτες για να σπάνε τις απεργίες και να σακατεβουν στο ξύλο τους εργαζόμενους σας λένε; Όλοι αυτοί μια φατσα δικιά σας είναι σαν το γνωστό αφεντικο που δημόσια απειλούσε τους εργαζόμενους μπροστά στον υπουργό για το τι θα ψηφίσουν.Αμα έρθει κανας φασίστας αυτοί θα τρέξουν πρώτοι να δηλώσουν παρόν… όπως πάντα στην ιστορία.. αρκεί να μην πειράζουν τα φράγκα τους.Αυτοι θα ξεπουληθούν στα φασισταρια και ο λαός θα σκοτωθεί στο μέτωπο….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης