"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.7 C
Trikala

Πότε ολοκληρώνονται τα έργα στον οδικό άξονα Ε65

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει την κατασκευή του νότιου και του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας που έτσι ολοκληρώνεται και θα εκτείνεται από τη Λαμία μέχρι τα Γρεβενά.

Το έργο στο νότιο τμήμα έχει κόστος 310 εκατ. ευρώ και αφορά στο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα. Με το έργο αυτό ο Ε65 θα συνδεθεί με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης πριν την Λαμία.

Το έργο υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2024. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το έργο στο βόρειο τμήμα έχει κόστος 442 εκατ. ευρώ και αφορά στο τμήμα Τρίκαλα-Κηπουρειό Γρεβενών όπου θα ενώνεται με την Εγνατία Οδό μέσω ενός Ανισόπεδου Κόμβου. Το έργο υπεγράφη στις 24 Ιουνίου 2021.

Η χρηματοδότηση καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναθέτουσα Αρχή και στα δύο έργα είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το πρώτο τμήμα από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία τους πρώτους μήνες του 2024 και συνολικά θα ολοκληρωθεί το 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης