"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Σερβία: Ουρές από ξένους υπηκόους για ένα εμβόλιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η γειτονική μας χώρα άνοιξε τα σύνορα για χιλιάδες πολίτες χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια προκειμένου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα, για τον εμβολιασμό ξένων υπηκόων.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι τα εμβόλια που δίνει η Σερβία πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους και πρέπει να χρησιμοποιηθούν το συντομότερο δυνατό όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να συρρέουν στην Σερβία υπήκοοι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας αλλά και γειτονικών χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εμβολιαστούν. Στις συνοριακές διαβάσεις σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα και λεωφορεία που περίμεναν να εισέλθουν στη βαλκανική χώρα ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα των μεγάλων πόλεων επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Ο εμβολιασμός όλων των ξένων, χωρίς προϋποθέσεις, θα πραγματοποιείται το διήμερο 27-28 Μαρτίου ενώ από την Δευτέρα θα μπορούν όσοι ξένοι το επιθυμούν και υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της σερβικής κυβέρνησης. Κατόπιν θα ειδοποιηθούν για την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Σημειώνεται ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων απ όπου προέρχονται οι περισσότεροι που σπεύδουν να εμβολιαστούν στην Σερβία δεν έλαβαν κανένα εμβόλιο από το ενιαίο σύστημα Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόνες του κάποια εμβόλια στην ελεύθερη αγορά.

Η σερβική κυβέρνηση έχει δωρίσει δόσεις εμβολίου στη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης